L’estiu d’un inspector al TRAM

Als mesos d’estiu i especialment a l’agost, sembla que el món s’aturi, molts comerços abaixen la persiana uns dies per descansar o renovar el negoci, els treballadors solen aprofitar l’època de més calor per fer les seves vacances i l’arribada dels turistes comença a ser més que evident. Però una de les coses que mai s’atura és el transport públic, sempre al servei de tothom qui vulgui anar a la platja, a la piscina, a un museu, etc. A més, en el cas del TRAM, el trajecte es fa molt més distès gràcies a la seva climatització, que alleuja als viatgers d’aquesta calor gairebé desèrtica.

L’Antonio Jiménez és una de les persones que treballa al TRAM durant l’agost per donar servei als viatgers, porta un total de 14 anys, gairebé des que va entrar en funcionament el servei i per tant, coneix els tramvies a la perfecció. Actualment és inspector de la xarxa Trambaix. Tot i que va treballar com a conductor durant els 4 primers anys, ara realitza les funcions d’atenció al client, control de frau i resolució d’incidències, una feina per la qual té il·lusió i que significa estar a primera línia solucionant qualsevol incidència que hi hagi durant el dia a dia. “El que més m’agrada de la meva feina és quan ajudem a la gent que ens necessita per qualsevol motiu. A més, a vegades, ens trobem moments divertits” com quan en una ocasió va demanar el bitllet a una dona que viatjava amb el seu fill d’uns dos anys, “no el tenia perquè se l’havia cruspit el nen”.

Destaca que el mes d’agost el TRAM és més tranquil, ja que hi ha menys viatgers que l’utilitzen per anar a la feina, però en canvi augmenten els turistes, per la qual cosa han de facilitar molta més informació sobre bitllets, tarifes o com arribar a algun punt de la ciutat. De fet, un dels museus més visitats de la ciutat i al qual s’arriba en la ruta del Trambaix és el del FC Barcelona (línies T1,T2 i T3 Palau Reial o Zona Universitària), que l’any 2016 va batre el seu rècord de visitants.

Per l’Antonio, els valors més importants que comparteix amb el TRAM són el respecte i la cura pel que és de tothom i la tasca de conscienciació sobre el civisme. Anima a tots aquells que encara no l’utilitzen a què ho facin, ja que és “ràpid, accessible, segur i respectuós amb el medi ambient”. Li farem cas, que l’Antonio, després de 14 anys treballant al TRAM, en sap molt!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.