Colònies “Nit d’Estrelles” pels infants més desfavorits

El millor quan fem una escapada no és tant el destí, sinó el viatge cap a ell. Organitzar el trajecte, preparar la maleta o bossa o comptar els dies que falten fins a la sortida. Són moments que fan molta il·lusió perquè desitgem un viatge divertit, on aprendre noves coses, recarregar les piles i tornar amb el cap ple d’experiències viscudes.

No obstant però, hi ha famílies que malauradament no tenen els recursos suficients per poder gaudir d’unes vacances en qualsevol indret o inscriure els seus fills en activitats d’estiu com casals i colònies. La Fundació per a la Integració Social (FUNDISOC) és una de les entitats sense afany de lucre que té la finalitat d’oferir serveis educatius als nens i nenes dels col·lectius més desfavorits.

Enguany, FUNDISOC i l’escola Gregal, en col·laboració amb TRAM, han engegat el programa d’estiu Nits d’Estrelles per facilitar l’assistència d’aquests infants a les colònies d’estiu, ja que en una consulta sobre la situació de les famílies que reben ajuda alimentària al Menjador Solidari Gregal, es va esbrinar que cap menor havia participat mai en una experiència similar. D’aquesta manera doncs, es dóna la possibilitat de què gaudeixin de les colònies com la resta de nens i nenes de la mateixa edat i que visquin una experiència molt enriquidora en la seva infantesa.

Les convivències es realitzaran a principis de setembre, i s’organitzaran dos grups, un d’ells visitarà el Parc d’Interès Natural del Berguedà, al Pla de Torroella, i el segon grup se situarà al Parc Natural Alta Garrotxa, a Sadernes. Les activitats que es duran a terme són esportives, musicals, d’aventura, gimcanes i jocs, sempre amb la natura com teló de fons per divertir-se i compartir valors com el respecte, l’amistat i la solidaritat. L’objectiu de les Nits d’Estrelles és, a través del contacte amb la natura, disminuir el risc de malnutrició infantil i millorar el seu benestar físic, psíquic, emocional i educatiu d’aquests infants.

FUNDISOC es va crear l’any 1991 per un col·lectiu d’educadors socials, actualment durant l’estiu organitzen casals de reforç alimentari per a nens, nenes i joves d’entre 4 i 13 anys de les zones més desfavorides de Barcelona i l’Àrea Metropolitana.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.