Consells de seguretat al transport públic

Sovint tendim a pensar que els riscos de trobar-nos un lladre al transport públic només els pateixen els turistes, però la realitat és que és una qüestió que afecta a tothom, ja que els malfaents aprofiten qualsevol distracció dels viatgers per sostreure les seves pertinences.

Per aquest motiu els Mossos d’Esquadra han dissenyat un pla d’acció, que informa els usuaris de qualsevol mitjà de transport dels riscos i perills quotidians als quals poden estar exposats davant de l’aparició d’un lladre, i com actuar en el seu cas. El TRAM, en col·laboració amb els Mossos, ha adaptat aquestes indicacions en diversos vídeos que es poden veure a les pantalles digitals situades dins de cada comboi. Els vídeos informen de manera dinàmica d’aquesta situació per prevenir-la i dóna consells sobre com actuar.

Els lladres solen aprofitar les distraccions dels viatgers quan validen el bitllet, el paguen, o bé quan consulten els panells informatius, ja que se sol estar concentrat en la tasca i no es para tanta atenció a les pertinences. Així doncs s’aconsella estar alerta per no patir cap robatori. Una altra situació de la qual s’aprofiten és quan hi ha aglomeracions o confusions entre els viatgers, quan es fa cua per entrar o sortir del comboi, en aquest cas és important tenir cura dels objectes sense perdre’ls de vista. Situar-se al llarg del tramvia i no quedar-se només als extrems també és convenient per evitar tenir poc temps de reacció en obrir-se o tancar-se les portes.

Per evitar tenir una mala experiència de viatge a causa del robatori dels nostres objectes de valor es recomana no deixar les pertinences sense vigilància, per exemple quan validem el bitllet o seiem deixant les bosses i equipatges a terra. Es recomana a més dur les bosses al davant i les butxaques tancades, per no facilitar el robatori als lladres.

Si ens trobem en cap d’aquestes situacions, és recomanable demanar ajuda informant el personal del TRAM, utilitzar els telèfons SOS de les andanes, o trucar a emergències al 112.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.