Literatura refrescant per llegir a l’estiu

Ja som a ple estiu i estem a les portes de les vacances, si és que no les estem fent ara mateix. Amb l’arribada de la calor i el bon temps, tendim a recuperar aquelles aficions que durant l’hivern hem deixat una mica de banda per manca de temps…com la lectura, un hàbit saludable que aporta grans beneficis com reduir l’estrès, millorar la memòria i potenciar la imaginació.

Si t’apassiona llegir i ets d’aquelles persones que li encanta l’olor que desprenen les pàgines dels llibres (sobretot dels llibres antics), et recomanem diverses lectures on la figura del tramvia es troba molt present:

 • Tramvia a la Malva-rosa, de Manuel Vicent (lectura en català): Un jove en plena adolescència canvia la seva vida rural dels anys cinquanta per la ciutat, un viatge que es realitza en tramvia cap a la platja de la Malva-rosa i on es retrobarà amb ell mateix, entre conflictes sociopolítics, lectures i boleros.
 • Un tramvia anomenat desig, de Tennessee Williams (lectura en català): Una noia amb moltes pretensions pren la ruta del tramvia Desig per visitar la seva germana, que viu d’una manera molt més humil. Durant la visita es revelaran fets del passat que a cap de les dues els agradarà recordar.
 • El Tranvía, de Claude Simon (lectura en castellà): En aquesta autobiografia el tramvia és testimoni del curs de la vida, l’autor relata records de la infantesa i vellesa entre aquest transport i els passadissos i pavellons d’un hospital.
 • La novela en el tranvía, de Benito Pérez Galdós (lectura en castellà): Durant un viatge en tramvia per Madrid, el protagonista construeix una història entre la realitat i la ficció que un amic li ha explicat a mitges.

L’última, però no menys important, lectura recomanada és el poemari de l’autor argentí Oliverio Girondo, Veinte poemas para ser leídos en el tranvía, un recull de vint poemes amb il·lustracions creades per ell mateix. Si llegeixes aquesta obra al TRAM, no oblidis fer una foto i pujar-la a les nostres xarxes socials!

Bon appétit!

CONCURS: Aconsegueix un dels llibres de Literatura refrescant!

Comenta aquest article, recomana el títol d’un llibre de ficció (diferent dels que hem anomenat en aquesta publicació) on el tramvia sigui protagonista o tingui un paper rellevant, i et regalarem un dels llibres que t’hem recomanat!

Tens temps fins al divendres 28 de juliol, afanya’t i fes un comentari en aquesta publicació, el llibre t’està esperant!

Share
 1. Cristina Canals Respon

  21 de juliol de 2017 at 10:40

  Un tranvia en SP d’Unai elorriaga

 2. CIM Respon

  21 de juliol de 2017 at 12:05

  La chica del tren! De Paula Hawkins

 3. Luisa Respon

  21 de juliol de 2017 at 17:30

  Un tranvía llamado deseo de Tennesi Williams.

 4. Luisa Respon

  21 de juliol de 2017 at 17:37

  Los tranvías de Valladolid de Pedro Pintado Quintana. Antes, me he colado…no había visto el libro que proponíais. Lo siento.

 5. 21 de juliol de 2017 at 17:38

  El Tranvia Extraviado – Gumiliov Nicolay

 6. Luisa Respon

  21 de juliol de 2017 at 17:49

  Tranvía a la malva rosa de Manuel Vicent!! Recomendable.

 7. merce halcon Respon

  22 de juliol de 2017 at 10:18

  Vaiven de Tranvia de Jose Maria Petit Gralla

 8. Espe Respon

  23 de juliol de 2017 at 13:49

  Tranvía 71: El viaje final, de Miguel Garví Sánchez

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.