Nova senyalització per a persones amb mobilitat reduïda

El TRAM és un dels transports públics de la ciutat més ben valorats valorats pels usuaris, ja que a banda de ser un mitjà ràpid i segur, és alhora respectuós amb el medi ambient. Ara, amb l’objectiu de millorar l’experiència de viatge i ser més responsables amb la societat, s’han renovat els senyals de les zones reservades per a les persones amb mobilitat reduïda i també s’ha canviat la tapisseria dels seients (color verd) per afavorir la seva identificació.

A cada tramvia actualment hi ha dues zones diferents habilitades amb seients reservats per a persones que els necessitin:

 

 

Seients reservats per a persones grans, embarassades, amb nens petits en braços o amb mobilitat reduïda (persones amb crosses, etc.).

 

 

 

 

Zona reservada per a persones amb cadires de rodes, cotxets de nadons o carretons de compra i bicicletes.

 

 

També s’estan estudiant altres actuacions per a la millora de la senyalització dels espais reservats a les parades, que seran aplicades ben aviat.

Els usuaris amb mobilitat reduïda necessiten una atenció i adaptació especial als mitjans de transport, perquè poden trobar limitada la seva utilització si aquest no disposa d’ascensors (si es tracta de transport soterrat), o si no disposa de rampa o accés adaptat per accedir als combois o vehicles.

Actualment a la Regió Metropolitana de Barcelona tots els mitjans de transport públic estan adaptant els seus vehicles i estacions per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. El TRAM és l’únic mitjà 100% accessible, ja que circula per la superfície, no té escales ni passadissos de connexió i té quatre portes per accedir al comboi (amb espai dins reservat per afavorir els seus desplaçaments) que estan adaptades per persones amb aquesta dificultat. Aquest aspecte, entre d’altres, ha contribuït a obtenir una nota mitjana alta en l’enquesta de satisfacció realitzada als usuaris el 2016 (nota de 7,5 punts sobre 10), un índex de qualitat percebuda (IQP) obtingut de la valoració que fan de cadascuna de les característiques del servei.

Al TRAM t’acompanyem

Tant si es tracta d’un grup escolar d’infantil i primària, com un grup amb necessitats especials, a TRAM s’ofereix també el servei d’acompanyament amb la presència de personal a l’hora d’accedir als vehicles i durant el trajecte. Més informació d’aquest servei al web.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.