Se celebra el 1r torneig en cadira de rodes TRAM Barcelona Open

Aquest cap de setmana, al Reial Club de Polo, s’ha realitzat el primer torneig internacional de tenis en cadira de rodes de Barcelona de la Fundació Johan Cruyff en col·laboració amb TRAM, patrocinador principal i molt conscienciat amb els valors de l’esport adaptat –és el transport públic més accessible-. Aquesta competició ha nascut amb la voluntat de convertir-se en referent mundial, i donar a conèixer aquest esport al públic en general mitjançant els valors que promou: superació, esforç, perseverança i companyonia.

Durant els quatre dies que ha durat la competició (del 29 de juny al 2 de juliol), han participat tant en categoria femenina com masculina 44 tenistes (dels quals 10 es troben en el top 30 mundial) procedents de 14 països diferents. La inauguració del torneig va començar amb una exhibició d’Àlex Corretja i Sergi Bruguera, donant pas als 64 partits jugats en 7 de les pistes del Reial Club de Polo. En la categoria femenina la guanyadora ha estat la colombiana Angélica Bernal i en categoria masculina ha estat l’argentí Agustín Ledesma, que s’han imposat en la final a l’argentina María Florencia Moreno i l’espanyol Martín de la Puente, respectivament.

La Fundació Johan Cruyff, organitzadora de la competició, es va crear el 1997 amb la missió de dur a terme projectes esportius per nens mitjançant la cooperació amb clubs i federacions esportives. De fet, un dels seus ambaixadors, l’esportista José Coronado, és el director i organitzador del torneig. Per Coronado, un dels desafiaments més importants ha estat l’adaptació de tots els espais per a persones amb mobilitat reduïda, ja que tant l’hotel o l’accés a pistes havien d’estar totalment accessibles.

Com a dada curiosa del TRAM Barcelona Open, aquest esdeveniment va ser concebut per José Coronado pel seu treball de final de màster, realitzat al Johan Cruyff Institut, el centre de formació d’esportistes i altres professionals per a la gestió esportiva.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.