Activitats del projecte educatiu “TRAM, un mitjà d’educació”

Les activitats educatives del curs 2016-2017 plantejades pel TRAMeduca gairebé arriben a la seva fi, ja que a mitjans de juliol es realitzarà l’última activitat, “Energia del TRAM”, que tancarà una molt positiva temporada, d’acord amb les avaluacions obtingudes pels mestres, professors i educadors. L’objectiu d’aquest projecte és afavorir actituds responsables per construir una societat més democràtica, cívica i respectuosa amb el medi ambient, essent valors inherents al transport públic.

Enguany, ha estat el desè curs que TRAM ha ofert el projecte educatiu “TRAM, un mitjà d’educació”, un ventall d’activitats educatives de diferents temàtiques que s’adrecen a diferents públics, des d’alumnes d’educació infantil fins a sèniors. Són activitats gratuïtes que s’han realitzat a centres educatius tant públics com privats, i que es troben a l’àrea d’influència del TRAM, com Badalona, Barcelona, Cornellà, Esplugues de Llobregat, Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

Durant aquest curs les activitats que s’han dut a terme i a les quals han participat un total de 4.066 persones són:

  • Mira el TRAM (Educació Infantil): A través d’un conte i diferents animacions es coneix la vida d’un tramvia, des que es lleva fins que se’n va a dormir, l’activitat finalitza amb un petit recorregut en tramvia.
  • Investiga el TRAM (Cicle Inicial d’Educació Primària): Els infants descobreixen les parts més importants del tramvia a partir d’un joc de preguntes i pistes.
  • Viu el transport públic (Cicle Mitjà d’Educació Primària): Conèixer la importància de les actituds cíviques i respectuoses en el transport públic, mitjançant un joc de rol i preguntes i respostes.
  • Aventura’t al TRAM (Cicle Superior d’Educació Primària): Simulació de la planificació i la realització d’un viatge en tramvia.
  • I tu, què en penses? (Centres d’Educació Secundària Obligatòria): Reflexió sobre els diferents transports públics, la importància del comportament cívic i de les mesures de seguretat.
  • L’energia del TRAM (Nois i noies d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius): Coneixement de les fonts de generació d’energia elèctrica i el seu impacte en el medi.
  • El Nostre TRAM (Gent gran): Donar a conèixer el TRAM com un transport públic accessible i segur, fomentant l’autonomia i la seguretat en els desplaçaments de la gent gran.

En total hi ha hagut 176 activitats durant aquest curs, 19 més que l’any anterior, realitzades en un 53,4% a les cotxeres de Sant Adrià del Besòs, i en el 46,6% restant a les cotxes de Sant Joan Despí. L’activitat on més escoles han participat, ha estat L’Energia del Tram, dirigida a estudiants de centres d’ESO, batxillerat i cicles formatius. Totes les activitats han estat avaluades molt positivament, en les àrees de continguts, durada, metodologia i adequació al grup.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.