A la platja en TRAM!

Deu platges ni més ni menys, hi ha a la ciutat de Barcelona. Deu platges, totes separades mitjançant espigons que fan les delícies per a tots els públics. Durant aquests dies de tanta calor i fins que arribi la fresqueta de la tardor, la sorra i les onades són un dels destins principals tant en dies laborables com els caps de setmana pels habitants de Barcelona i voltants. I si a més, afegim que totes les platges disposen de diversos serveis (com restaurants, dutxes, transport públic), els avantatges de passar una estona sota el sol a l’estil sargantana són infinits.

La primera àrea (al nord) que trobem és realment una zona de banys, ja que no hi ha sorra: és la zona de banys Fòrum, amb una longitud d’uns 375 metres. Una de les característiques particulars és que hi ha una àrea per a persones amb discapacitat, i que disposa de servei de suport al bany. S’hi pot accedir amb la línia T4 de TRAM (parada Fòrum).

Ben a prop, ja amb sorra, trobem la platja Llevant, amb una llargada aproximada de 375 metres (línia T4 de TRAM – parada El Maresme o Selva de Mar).

Al costat de Llevant s’hi troben ubicades dues platges creades pels Jocs Olímpics del 1992, quan es va recuperar la façana litoral: la Nova Mar Bella i la Mar Bella, de 420 i 512 metres de longitud respectivament. En aquestes dues platges ondeja la bandera Ecoplayas, de reconeixement a la seva qualitat i serveis. La Mar Bella a més, disposa d’un espai dedicat al públic naturista.

A continuació, amb 702 metres de llargada (és una de les platges més llargues), taules de ping-pong, un camp de futbol i una pista de vòlei trobem la platja del Bogatell, seguida per la Nova Icària, situada al bell mig del litoral barceloní. Aquesta platja és considerada com la més tranquil·la, per la qual cosa registra una estada mitjana més llarga per part dels usuaris.

Amb la línia T4 de TRAM (parada Ciutadella | Vila Olímpica) podem gaudir d’una de les platges més emblemàtiques: Somorrostro. I és que aquí hi havia el mític barri de barraques, situat entre els actuals districtes de Sant Martí i de Ciutat Vella durant el segle XX. De fet, si es passeja per la platja, s’hi poden veure les plaques commemoratives que recorden l’enclavament històric.

Al costat apareix la llegendària platja de la Barceloneta, una de les més estimades pel públic estranger, grups d’esplai i escoles, ja que s’hi troba l’Espai de Mar, una instal·lació esportiva destinada a fer activitats aquàtiques.

Finalment, i ja a l’extrem oposat de la primera zona de bany (Fòrum), hi ha dues de les platges més antigues de la ciutat: Sant Miquel i Sant Sebastià, de 420 i 660 metres de longitud respectivament. Aquestes dues platges són de les més concorregudes, tenen un públic més familiar i de la mateixa zona, ja que disposa molt a prop de diversos clubs de natació i escoles d’esports aquàtics.

I tu, ja vas a la platja de Barcelona? A quina sols anar-hi?

Share
  1. MariaJesús Respon

    30 de juny de 2017 at 9:54

    Me encantaria muchísimo llegar en tranvia desde la parada Can Rigal hasta las playas.
    Disfruto del tranvia todos los dias.

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.