Descobreix la petjada ecològica del teu recorregut amb l’Ecocalculadora

Has pensat alguna vegada en quanta energia i diners estalvies durant els teus viatges en tramvia? Ara ho pots descobrir amb una senzilla cerca al buscador de trajectes! Amb l’Ecocalculadora del TRAM, a més de saber al moment quin és el recorregut i horaris del teu trajecte, t’informem de quina manera estàs contribuint a millorar el medi ambient.

El TRAM és un dels mitjans de transport més sostenibles i segurs, funciona només amb electricitat i fins i tot els combois disposen d’una tecnologia eficient sense emissions, que els permet generar energia quan frenen, i que és aprofitada per altres tramvies, reduint encara més el seu consum elèctric.

Des del cinc de juny a la web del TRAM s’hi troba la nova eina d’informació mediambiental Ecocalculadora, una aplicació que mostra la diferència entre la petjada ecològica dels vehicles particulars i la d’aquest mitjà de transport públic. Aquesta aplicació ha estat desenvolupada amb ajuda d’experts en canvi climàtic i mobilitat, i incorpora un algoritme que permet informar els usuaris amb exactitud de l’estalvi d’energia o d’emissions que es genera quan realitza el seu trajecte. Així doncs, amb la utilització del TRAM contribueixes directament a la millora del medi ambient i lluites contra el canvi climàtic.

Com contribueixo a la millora del medi ambient?

Accedint a la informació de línies i horaris del web del TRAM, una vegada hem escollit les dades de la línia que volem consultar (Ruta Trambesòs o Trambaix, origen i destinació, data, i interval horari), ens apareixeran els resultats i un desplegable amb informació de l’Ecocalculadora:

RUTA T2 TRAMBAIX de Francesc Macià a Llevant-Les Planes (dades respecte a l’ús del cotxe):

 • Reducció de l’impacte sobre el canvi climàtic en 820,67g de CO2
 • Reducció de la contaminació en 5,51g de NOx i 0,28g de PM10
 • Reducció del consum d’energia en 3,79Wh
 • Reducció del trànsit rodat en 174 turismes
 • Reducció dels accidents de trànsit: 6 vegades més segur
 • Reducció de les despeses de l’usuari en 5,84€

 

RUTA T5 TRAMBESÒS de Glòries a Gorg (dades respecte a l’ús del cotxe):

 • Reducció de l’impacte sobre el canvi climàtic en 509,73 g de CO2
 • Reducció de la contaminació en 3,4g de NOx i 0,17g de PM10
 • Reducció del consum d’energia en 2,35Wh
 • Reducció del trànsit rodat en 174 turismes
 • Reducció dels accidents de trànsit: 6 vegades més segur
 • Reducció de les despeses de l’usuari en 5,42 €

 

La utilització del tramvia com transport substitutiu del cotxe o altres mitjans és la millor opció per contribuir a la millora del medi ambient, és el transport del present i del futur, ja que el seu  sistema ferroviari és model d’altres formes de transport que arribaran en un futur, com l’Hyperloop, el tren que funcionaria mitjançant camps electromagnètics, on gràcies a la mínima fricció amb l’aire s’aconsegueixen grans velocitats amb un consum molt baix d’electricitat.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.