Exposició “La vida al camp de la bota”

Organitzada per l’Arxiu Històric de la Mina i impulsada pel seu responsable, en Josep Maria Monferrer, la Biblioteca Font de la Mina ha acollit una exposició sobre la vida de barri al Camp de la Bota, una zona entre la ciutat de Barcelona i Sant Adrià del Besòs, que va desaparèixer l’any 1988 (on ara es troba el Fòrum). L’objectiu de l’exposició, amb la qual han col·laborat els estudiants de Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona, TRAM, i altres entitats, ha estat recuperar la seva memòria històrica i homenatjar als veïns d’aquest barri fet de barraques, mitjançant una galeria fotogràfica que ha donat a conèixer la vida de la seva gent entre els anys 1952 i 1988.

Per crear l’exposició s’hi han seleccionat una cinquantena de fotografies de l’Arxiu Històric de la Mina i s’ha dividit la galeria en quatre parts: imatges aèries dels espais del Camp de la Bota, imatges del Castell de les Quatre Torres en diferents èpoques, imatges de la vida quotidiana de la gent i imatges de l’època final del barri. S’ha complementat amb un audiovisual d’unes 400 fotografies més. Amb aquesta mostra tota aquella gent que no coneixia l’indret o el coneixia d’oïdes, s’ha pogut fer una idea prou clara de la vida quotidiana i la realitat que s’hi vivia.

Tot i que la mostra ha estat activa fins a principis de juny, es preveu que es converteixi en exposició itinerant. El 2 d’octubre s’exposarà al Museu Blau (al Fòrum, on hi havia aleshores el Camp de la Bota), posteriorment s’exhibirà al Centre Cívic de la Rambla Prim, i al mes de novembre viatjarà al districte de Sant Martí de Provençals, entre altres barris de la ciutat que estan per confirmar. En Josep Maria Monferrer per la seva part, té intenció d’exposar la mostra a la presó Model, aprofitant la seva obertura al públic entre el mes de juliol i el novembre.

L’exposició no és l’única acció d’aquest homenatge als veïns del Camp de la Bota, ja que es pretén editar un llibre amb diversos testimonis d’antics veïns.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.