TRAMeduca col·labora amb la tasca social de les escoles

Què pensaríeu si us diguessin que el TRAM no és només un mitjà de transport, i que el seu objectiu no és només transportar a les persones?

El TRAM, a banda de ser un transport modern, ràpid, segur i respectuós amb el medi ambient,  treballa per millorar la qualitat de vida de les persones usuàries del tramvia,  així com per afavorir i conscienciar a les noves generacions de les actituds responsables envers la mobilitat, el medi ambient i el transport. Mitjançant activitats i altres accions, TRAM duu a terme el programa TRAMeduca, un projecte educatiu que té com a objectiu educar per a la mobilitat segura i sostenible en tramvia. Col·labora amb escoles i altres institucions creant accions que donen a conèixer aquest mitjà de transport, i impliquen a la ciutadania a transmetre aquests valors.

Dues accions d’exemple d’aquest programa educatiu han estat la Cursa Escolar Besòs-Maresme i la Festa de la Guàrdia Urbana, dos esdeveniments que es van realitzar la setmana passada i que han comptat amb els alumnes de les escoles com a actors principals.

Entrega de trofeus a la Cursa Escolar Besòs-Maresme

A la Cursa Escolar Besòs-Maresme han participat més de 740 alumnes de set escoles diferents ubicades al barri Besòs-Maresme, en un esdeveniment anual que se celebra des de fa cinc anys per promocionar l’esport i la vida saludable. Els alumnes d’aquestes escoles fan una cursa de 800, 500, 200 o 50 metres en funció del curs en el qual es troben, i finalitzen la jornada amb l’entrega de trofeus i un “frutellón”: el repartiment de 2000 peces de fruita entre els participants i públic. La cursa enforteix els llaços de convivència i fomenta l’esforç, el civisme i els hàbits de vida saludable. TRAM col·labora des de la primera edició patrocinant el cost de les samarretes i les bosses d’obsequi.

Gimcana TRAM a la Festa de la Guàrdia Urbana

A la Festa de la Guàrdia Urbana els alumnes d’entre 6 i 12 anys d’escoles de Barcelona han participat en diferents activitats lúdiques al Parc del Fòrum, entre les quals hi havia una gimcana TRAM, on els alumnes han participat en diferents proves grupals com la conducció d’un tramvia humà. Els escolars posats en filera amb els ulls tapats havien de ser conduïts per l’últim (sense ulls tapats) mitjançant un copet a l’espatlla que indicava a quina direcció s’havia d’anar. Aquestes activitats reforcen els coneixements dels alumnes sobre la mobilitat segura, civisme, respecte pel medi ambient i convivència. Els escolars també han pogut fer passejades en moto i a cavall amb els agents de la Guàrdia Urbana i gaudir d’una exhibició canina.

TRAM, a més, té cura de la mobilitat de les escoles, i ofereix, en funció de la disponibilitat, la presència de personal a l’hora d’accedir als vehicles i durant el trajecte.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.