Gaudí (i gaudir) amb el TRAM

Hi ha moltes activitats culturals per fer a la ciutat de Barcelona, tantes que de vegades ens oblidem una mica de tot el que la seva àrea metropolitana té per oferir. És el cas d’Esplugues de Llobregat i Sant Joan Despí, dues ciutats que tenen com a mínim una cosa en comú: Antoni Gaudí, un dels nostres arquitectes més reconeguts mundialment.

A aproximadament entre 20 i 30 minuts des de la parada Francesc Macià del TRAM (línies T1,T2 i T3) trobem dues localitats i diversos indrets que molt tenen a veure amb Gaudí i amb un dels seus deixebles i col·laboradors, en Josep Maria Jujol. A Esplugues de Llobregat ens trobem La Rajoleta (parada Pont d’Esplugues – línies T1, T2 i T3), una fàbrica de ceràmiques on Gaudí i altres artistes modernistes aconseguien les ceràmiques per a les seves construccions. Actualment l’edifici alberga el Museu de Ceràmica, i hi podem contemplar els antics forns.

Ja a Sant Joan Despí es troba una gran part de l’obra de Jujol, ja que primerament va treballar-hi amb Gaudí, i amb posterioritat va ser l’arquitecte municipal d’aquesta ciutat. Així doncs les obres més recomanables són La Torre de la Creu (parada Fontsanta – línia T2) i Can Negre (parada Fontsanta – línia T2 o parada Bon Viatge – línies T1 i T2).

La Torre de la Creu és també coneguda com a Casa dels Ous per la forma arrodonida de les cúpules, un dels trets més destacables és que originalment estaven realitzades amb mosaic de vidre trencat (els mateixos que s’utilitzen al Parc Güell), però actualment s’hi han substituït per gresite. Can Negre en canvi és una masia que Jujol va remodelar afegint un balcó-mirador i un pis superior. L’arquitecte va combinar amb molt estil els diferents materials, perquè si us fixeu, a la façana trobareu esgrafiat, trencadís, fusta, ferro i guix.

Voleu visitar aquests edificis per aquesta ruta i conèixer d’altres també importants? A Ruta del Tram trobareu informació sobre aquesta visita i moltes més!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.