Celebrem el dia mundial del reciclatge

Avui és 17-M: Dia Mundial del Reciclatge. Ens llevem tot de sobte gràcies a l’alarma tan estrident que vam activar al mòbil la nit anterior. A continuació anem al bany, prenem una dutxa, i de cop se’ns acaba el xampú. Ens mig vestim, anem a la cuina, fem un cafè (però avui utilitzarem la cafetera italiana de tota la vida, un dia és un dia), ens preparem un entrepà amb formatge, i resulta que és l’últim tall de l’envàs. Seguim amb la nostra rutina, ens empolainem, tornem al bany per rentar-nos les dents i se’ns acaba el dentífric. Finalment ens posem en camí i agafem el TRAM.

Mentrestant, anem pensant que avui sembla que no és el nostre dia, tots els productes que hem utilitzat des que ens hem llevat se’ns han acabat i hem hagut de reemplaçar-los amb un envàs nou. Bé, doncs potser avui no serà el nostre dia, però sí que és el dia dels nostres envasos. Ells han finalitzat avui la seva missió per la qual estaven destinats, i ara començaran una nova vida: la del reciclatge.

Avui i sempre ho reciclem tot, perquè sabem els beneficis que comporta reciclar: s’utilitzen menys matèries primeres, s’estalvia en recursos naturals, l’emissió de gasos disminueix, afavorim la creació de nous productes reciclats, és menys contaminant i per tant contribuïm a preservar el medi ambient. I donem un respir als boscos, els pulmons del planeta!

Finalment ens adonem que sí que és un bon dia, hem enviat l’envàs del xampú, del dentífric i del formatge a talls al contenidor groc, el del plàstic; el pòsit del cafè al marró, el de la matèria orgànica; el cartró del nou dentífric que hem començat l’hem deixat al contenidor blau, el del paper. Ara pensem que per acabar ens faltarà reciclar un envàs de vidre, però això ho farem demà després d’utilitzar un pot de tomàquet pel sopar.

Reciclar és vida, és donar una segona oportunitat a altres envasos o altres productes, i a més, fem un bé pel nostre món. Feliç dia mundial del reciclatge!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.