Llegeix: és salut! Campanya “Fas 6 anys. Tria un llibre”

Sabies que llegir augmenta l’agilitat mental, redueix el nivell d’estrès, potencia la imaginació o ajuda a agafar el son? I aquests només són uns pocs beneficis d’entre tots els que hi ha! Sorprenent, oi? La lectura és sana, ajuda a enriquir el cervell i, indirectament, mantenir saludable el cos. Si ja tens l’hàbit segur que ho hauràs comprovat en primera persona!

Un dels millors llocs per llegir i evadir-nos momentàniament de la realitat és al TRAM, quan fem  camí a la feina i tornem a casa tenim la possibilitat de convertir-nos en detectius i resoldre un crim, o ser protagonistes de la història d’amor més romàntica (i tanmateix inversemblant) del món.  Potser demà viatjarem al futur i coneixerem una nova civilització, o no, depèn de l’ànim que tinguem. Les possibilitats són infinites, tan infinites com siguin els nostres llibres.

Incentivar l’hàbit de la lectura per plaer als nostres fills és un dels millors regals que podem fer. Enriqueix el llenguatge, millora la concentració i memòria, i els hi aporta nous coneixements culturals. Per fomentar aquest hàbit, el Departament de Cultura ha engegat la 2a edició de la campanya “Fas 6 anys. Tria un llibre” adreçada als 80.941 nens que durant el 2017 fan o han fet 6 anys. La campanya, que estarà activa del 2 de maig al 17 de juny, té com a objectiu potenciar l’hàbit i el valor de la lectura entre els nens, i d’altra banda que aquests descobreixin les biblioteques amb un adult. Així doncs, els nens rebran a casa una targeta per import de fins a 13 euros, que el convidarà a anar a la llibreria i bescanviar la targeta pel llibre que més li agradi. Com a novetat aquest any, la targeta s’ha adaptat al sistema de lectura i escriptura braille, perquè els infants amb discapacitat visual també puguin participar activament.

A les xarxes socials la lectura també està de moda, trobem els booktubers a Youtube, i els bookstagrammers a Instagram, usuaris que comparteixen vídeo-opinions sobre els llibres que llegeixen, i el seu dia a dia amb imatges artístiques per contagiar les seves ganes de llegir.

I tu, què llegeixes i quan?

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.