Evitem els bacteris

Ens trobem en un moment en què els serveis d’urgències dels hospitals estan col·lapsats amb la grip, i el fred i el mal temps amenacen no només el litoral català, sinó també el nostre sistema immunològic.

Des d’aquí ens atrevim a proposar una opció natural i molt antiga per combatre l’arribada de bacteris: fer una caminada a pas lleuger mentre el sol dóna pas al nou dia, i després d’una bona dutxa, prendre un suc de taronja natural cada dia. Un cop sortim de casa, abrigar-se bé, treure de l’armari aquells guants, gorro i bufanda, que tan rarament utilitzem al llarg de l’any. Portar sempre uns mocadors a sobre, i recordar que rentar-se les mans sovint evita contagis.

Després, per arribar a la feina, a escola, o al mercat, potser hem d’agafar el transport públic, fem-ho sense por. Tot i ser espais molt concorreguts a les hores punta, segons un estudi publicat recentment, no són els llocs on s’acumulen més els bacteris.

Si avui agafeu el TRAM, heu de saber que els serveis de manteniment tenen cura de substituir els filtres de l’aire periòdicament, evitant la concentració de bacteris. I a més, la tipologia d’accessos del TRAM, i el seu sistema d’obertura de portes, facilita la constant renovació de l’aire de forma natural.

Després d’una jornada fora de casa, en èpoques de fred com l’actual, el cos segurament ens demanarà un brou calent, feu-li cas, i gaudiu de l’hivern, segur que us acaba agradant!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *