El patrimoni català, més a prop

Aquest matí s’ha signat un Conveni que aproparà el patrimoni cultural català als alumnes de 422 col·legis catalans considerats d’alta complexitat pel Departament d’Ensenyament. Són aquelles escoles situades en els entorns socialment i econòmicament més desafavorits, i que sovint deixen de fer sortides culturals pels costos que suposa el seu desplaçament. Gràcies al conveni signat avui, quedaran cobertes aquestes despeses, i la intenció és que en el futur es puguin atendre altres despeses com la manutenció o les activitats. Ara per ara, l’entrada als diferents equipaments patrimonials de la Generalitat és gratuïta.

Un conveni com aquest té molts beneficiaris, per una banda els alumnes que tindran accés als museus, jaciments i espais patrimonials de Catalunya, per una altra els educadors, perquè tindran una eina fonamental per contribuir en el desenvolupament dels nens i nenes, i també serà beneficiós pels espais de patrimoni cultural català, perquè els grups escolars són una part fonamental dels seus públics (representen un 17-18% del conjunt dels visitants dels museus, monuments i jaciments de la Generalitat).

I per si tot això fos poc, el coneixement dels escenaris del passat de Catalunya mitjançant experiències atractives i de qualitat, farà que els més petits sentin que formen part de la nostra història.

Per aconseguir aquests objectius, han unit els seus esforços diverses entitats del transport públic català, que ofereixen ajuts concrets com 3.000 bitllets d’anada i tornada de Renfe, 1.500 bitllets d’anada i tornada de Ferrocarrils de la Generalitat, 2.000 bitllets d’anada i tornada de TRAM, i el 25 % de descompte en el lloguer d’autocars de Moventis.

El nou programa ArGO!nautes, on s’emmarca el Conveni signat avui, l’ha impulsat l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i té com a objectiu final apropar el patrimoni cultural a totes les escoles de Catalunya.

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha signat l’acord amb el president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Enric Ticó, el director de Rodalies-Catalunya de Renfe, Félix Martín, el president de TRAM, Felip Puig i el president de Moventis, Miquel Martí. L’acte de signatura s’ha celebrat a la sala d’actes del Departament de Cultura, a la Rambla Santa Mònica de Barcelona, on també hi ha participat el director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Àlex Susanna.

El president de TRAM, Felip Puig, ha destacat durant l’acte de signatura el compromís de TRAM amb el món educatiu i amb els sectors socials més desfavorits des dels seus inicis i ha valorat positivament la col·laboració del sector públic i privat en temes com aquests.

Les escoles públiques classificades com de complexitat màxima pel Departament d’Ensenyament durant el curs 2016-2017 poden sol·licitar aquests ajuts a través de la web http://culturaeducacio.gencat.cat/argonautes, on trobaran les bases del programa i els formularis de sol·licitud.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.