qualitat aire Barcelona

La contaminació i la qualitat de l’aire: com influeixen en la nostra salut

Les ciutats són un conglomerat de persones amb una àmplia oferta de serveis. Entre ells, el transport és un dels pilars del seu desenvolupament econòmic.
Un dels costums més arrelats a la nostra cultura és el de disposar d’un vehicle propi. Sovint, conduïm per les ciutats sense ser conscients de les emissions de CO2 que produïm, i aquestes són una de les principals causes de la contaminació atmosfèrica i de la mala qualitat de l’aire que respirem.

La qualitat de vida d’una ciutat ve determinada tant per l’oferta i qualitat dels serveis que ofereix, com pel nivell d’emissions i la qualitat de l’aire que s’hi respira. Les grans ciutats es van convertint en focus de contaminació que resten qualitat de vida als seus habitants i en especial als més vulnerables com són els infants i la gent gran.

Un dels majors reptes que té la nostra societat és el d’adoptar estils de vida més sostenibles. Diferents factors mediambientals, com la qualitat de l’aire, la quantitat de transports sostenibles, el nombre de zones verdes, determinaran el grau de qualitat de vida de les ciutats del futur. Mantenir un desenvolupament econòmic com el nostre sense perjudicar el de les futures generacions és un repte que es plantegen totes les societats avui dia. En un planeta amb escassetat de recursos i una mobilitat que van en augment, adoptar pràctiques i mitjans de transport menys contaminants, sense un impacte nociu amb el medi ambient resulta obligatori.

Ser sostenible ja no és una opció sinó una necessitat del conjunt de les ciutats, empreses i governs. El repte de la nostra i futures generacions és trobar l’equilibri entre aquesta activitat econòmica imparable i el medi ambient. Un equilibri entre l’home i el seu entorn. Optimitzar aquest espai urbà promovent una mobilitat més responsable i menys contaminant. Una millor qualitat de vida és una elecció que està a les nostres mans.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.