Caminades per la Sostenibilitat

Actualment les ciutats estan en continu moviment i creixement. És important doncs, trobar solucions creatives i sostenibles amb el medi ambient, que permetin conviure d’una manera més eficient. En molts països ja es treballa en la necessitat de crear ciutats més verdes, que generin energia pròpia i asseguri un futur sostenible a les noves generacions.

Existeixen exemples de la transformació de les ciutats en espais “intel·ligents”, com ara la connexió de wifi gratuït al carrer. Però a més a més, en molts casos, les innovacions tecnològiques tenen un impacte positiu en el medi ambient: la instal·lació de fanals amb sensors que adapten la il·luminació, panots intel·ligents que generen energia quan es trepitgen, o contenidors amb sensors que “avisen” quan ja són plens, evitant així desplaçaments innecessaris i el malbaratament de recursos.

Per reforçar aquestes accions i fer visible la necessitat de tenir un món més verd, fins al 7 de juny se celebra la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible, cicle d’activitats per implicar la ciutadania a tenir actituds més saludables i més responsables amb el medi ambient.

Avui (d’11 a 13 h i de 18 a 20 h) i demà (d’11 a 13 h i de 17 a 19 h) s’organitzen Caminades per la Sostenibilitat, amb l’objectiu de descobrir les iniciatives comunitàries, els espais verds, i les opcions sostenibles de cada districte mitjançant un dels transports més sostenibles: els peus!

Durant la setmana se celebren altres activitats paral·leles per a tota la família:

  • Rodem pel canvi climàtic: recorregut en bicicleta per diferents espais com les Glòries, el Bicihub, l’edifici Mediatic i l’espai Connecthort. (dissabte 1 de juny d’11 a 13 h – parada Marina T4).
  • Passejant per les Corts: innovació i sostenibilitat (dilluns 3 de juny a les 11.30 h – parada Pala Reial T1, T2 i T3).

Totes les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia al web.

Caminem per fer front al canvi climàtic!

Share

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *