Et portem a descobrir El millor disseny de l’any

Objectes quotidians, objectes estranys, productes funcionals o d’altres experimentals són alguns dels millors dissenys de l’any que estan exposats a la sala A del Museu del Disseny fins al 14 d’octubre.

Es tracta d’una mostra de gairebé 500 obres internacionals corresponents a diferents expressions artístiques, que han resultat guanyadores o finalistes dels premis atorgats per entitats de l’associació pel Foment de les Arts i del Disseny (FAD) durant aquest any:

  • Laus de disseny gràfic i comunicació visual
  • ADI de disseny industrial
  • FAD d’arquitectura i interiorisme
  • MODA-FAD de disseny de moda
  • ArtsFAD a la creació artística
  • Habitàcola per estudiants d’arquitectura

L’entrada a l’exposició és gratuïta i es pot visitar en hores d’obertura del Museu (de dimarts a diumenge de 10 h a 20 h, parada de TRAM Glòries – línies T4, T5 i T6).

Així doncs, en El millor disseny de l’any es dóna visibilitat als nous productes que resolen necessitats (com la samarreta-cangur per portar el bebè en contacte directe amb la mare o la construcció d’habitatges de protecció oficial amb recursos sostenibles), mostra tendències futures (sistema d’il·luminació fet amb paper) i reinventa l’art (com l’obra Piscina Infinita que recupera la tècnica de la cianotípia o fotografia solar).

El Museu del Disseny està ubicat a la plaça de les Glòries des de l’any 2013 per donar resposta al patrimoni artístic i històric de la ciutat en els seus vessants: arts decoratives, ceràmica, disseny, tèxtil i arts gràfiques. Com a curiositat, d’entre el seu catàleg permanent es troben diferents objectes industrials creats per dissenyadors catalans, i que s’han estès arreu del món: setrilleres antidegoteig (1961); batedora minipimer (1959); pinça de gel (1954); llum de peu (1931); i maquineta d’afaitar amb dispositiu de seguretat (1968). La col·lecció està disponible tant al Museu com al catàleg en línia, així també podrem fer la visita sense sortir de casa!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *