Itineraris per descobrir Esplugues

La proximitat d’Esplugues de Llobregat amb la muntanya de Collserola resulta idònia per passejar amb bicicleta o fer senderisme. L’excursió curta però agradable fins a la bateria antiaèria de Sant Pere Màrtir ens regala una panoràmica espectacular d’Esplugues i Barcelona.

Però deixant de banda la muntanya i endinsant-nos a la ciutat, Esplugues té molts racons interessants per descobrir i ens ofereix dos itineraris per visitar des d’una vessant històrica o artística. A més, ambdues rutes tenen punts en comú, per la qual cosa són adequades per fer-les en un mateix matí o tarda.

La ruta històrica anomenada “De la mà d’Esplugues” transcorre pel centre de la ciutat i es pot realitzar tant amb visita guiada l’últim diumenge del mes (cal inscripció prèvia) com per lliure en qualsevol moment, ja que a cada punt hi ha un codi QR per descarregar la informació amb el mòbil. La durada és d’una hora aproximadament i és accessible per a tota la família, gràcies a les seves indicacions que recomanen diferents camins depenent del grau de dificultat.

La ruta s’inicia a Can Tinturé, el museu dedicat a la rajola (parada de TRAM Pont d’Esplugues – línies T1, T2 i T3). La resta de punts, per ordre de visita, són els següents:

 • La Rajoleta: Museu de ceràmica
 • Monestir de Sta. Maria de Montsió
 • Conjunt històric del turó de la Sagrera
 • Masia Can Ramoneda
 • Museu – Espai XC
 • Masia Can Cortada
 • Masia Can Pi
 • Església de Santa Magdalena
 • Carrer de la Rectoria
 • Parc dels Torrents
 • Molí de Ca n’Hospital
 • Jardins de Ca n’Hospital
 • Jardins de Can Tinturé

 

La ruta artística, també d’una hora de durada, recorre els diferents edificis que destaquen per la seva bellesa arquitectònica o bé tenen un encant històric especial:

 • Casa de la Vila
 • Masia Can Cargol
 • Masia Can Bialet
 • Parc de Can Vidalet
 • Masia Can Clota
 • Casal de Cultura Robert Brillas
 • Torre dels Lleons

 

Si només es realitza aquest itinerari, també recorre altres punts coincidents amb la ruta anterior: Can Tinturé; La Rajoleta; Monestir de Sta. Maria de Montsió; Masia Can Ramoneda; Masia Can Cortada; Masia Can Pi; Església de Santa Magdalena; Jardins de Ca n’Hospital.

Alguns dels punts que es visiten formen part de les propostes familiars de la Ruta del TRAM. Podem combinar la sortida amb la visita a altres parcs i mercats de pagès o fer un tast gastronòmic als restaurants. Així doncs, no ens perdrem cap dels indrets historicoartístics que ens ofereix Esplugues!

Share

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *