Festa de la literatura amplificada

Kosmopolis és un festival de literatura diferent i innovador el qual reuneix diferents professionals que tenen en la paraula escrita, recitada i electrònica la seva disciplina. Són poetes, filòsofs, periodistes o bibliotecaris, entre molts altres perfils experts que debaten i celebren l’actualitat.

Aquest esdeveniment se celebra des de fa gairebé 20 anys amb l’objectiu de donar visibilitat a tots els gèneres literaris, des dels més populars als més desconeguts, sempre amb la participació activa de la ciutadania.

Des del 16 al 20 de juny, el CCCB i altres espais com llibreries organitzen a Kosmopolis. La Festa de la Literatura Amplificada més de 50 activitats gratuïtes (algunes amb preus reduïts) per a tots els públics: actuacions, debats, conferències, tallers o projeccions, entre les quals destaquem:

  • Dimecres, a les 18 h. Xerrada “La lluna és una novel·la” amb Fatoumata Kébé i Laura Rosel (Sala Teatre – entrada 3 €).
  • Divendres, a les 13 h. Intervenció artística d’Enric Farrés Duran (Llibreria Laie CCCB – accés gratuït).
  • Dissabte, a les 19.30 h. Conversa “Els traductors de somnis” amb els autors Mia Couto, José Eduardo Agualusa y Tania Adam (Pati de les dones – entrada 3 € i disponible en streaming des del web).
  • Diumenge, a les 17.30 h. Gravació en directe del programa ‘SerieSelektor’ d’iCat FM (Sala Teatre – entrada gratuïta amb reserva prèvia).

El torneig de poesia recitada Poetry Slam se celebrarà novament amb una edició especial per a l’ocasió. Deu participants (slammers) oferiran les seves propostes adaptades a la temàtica de les exposicions actuals: “Mart. El mirall vermell” i “Ciència fricció. Vida entre espècies companyes”, amenitzat com ja és habitual pel mestre de cerimònies Payaso Manchego i la música de Dibe Dibosso (dissabte 19 de juny a les 21.30 h, entrada 3 €).

Una altra activitat relacionada amb la paraula (i la música) és el concert de Nico Roig amb so en 3D, una composició creada especialment per a una de les exposicions (diumenge 20 de juny a les 21.30 h – de franc amb reserva prèvia). És un format molt innovador en el qual els assistents porten auriculars i els músics es mouen al voltant, creant una experiència sonora única on el so pot arribar des de qualsevol punt.

Consulta la programació completa al web.

Share