Museu del Disseny: art i cultura a peu de tramvia 

La xarxa del TRAM transita per molts dels espais icònics de la Regió Metropolitana de Barcelona. Un d’ells és el Museu del Disseny, a la plaça de les Glòries de Barcelona. Just davant de la parada per on circulen els tramvies de les línies T4, T5 i T6, hi ha aquesta institució majestuosa.

Inaugurat el 2014, el Museu tracta de promoure l’art gràfic i el disseny nacional i internacional, i posar-lo a l’abast de tots els ciutadans que s’hi vulguin acostar. Aprofitant que d’aquí poc és el Dia Internacional del Disseny, el 27 d’abril, et presentem les propostes que ofereix la instal·lació cultural ara mateix i, també, quines són les que es podran veure ben aviat.

Quant a exposicions del moment, el museu en té tres de permanents. Te les presenten a continuació:

  • Disseny o treballes? La nova comunicació visual 1980-2003. Recull algunes de les obres gràfiques més icòniques de les dues últimes dècades del segle passat, fent homenatge al temps d’or del disseny gràfic impulsat pels dissenyadors espanyols més punters del moment.
  • El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015). Exposició en format de recorregut per entendre com s’han segmentat els estaments socials al llarg de la història, des del segle XVI fins a l’actualitat, a partir dels codis de vestir, les joies, l’aparença corporal, tatuatges, i d’altres complements, posant el focus en com la moda ha imposat i modulat els cànons de bellesa de les diverses societats dels últims segles.
  • Objectes comuns. Històries locals, debats globals. Un recorregut per alguns dels objectes més populars de la nostra societat, per reivindicar-ne la importància, i per donar a conèixer quins són els seus orígens des d’un punt de vista informatiu, a partir d’un itinerari basat en quatre apartats diferents.

El cost per a cadascuna de les tres exposicions és de 6 € l’entrada general, i 4 € la reduïda.

D’altra banda, també et presentem les propostes que podràs trobar els pròxims mesos en el Museu del Disseny (totes elles hi seran de forma puntual, amb data limitada):

  • Pure gold. Reutilitzar! Revalorar! Des del 25 d’abril i fins al 16 de juny. Una exposició que aborda la realització de residus i la seva transformació en objectes de disseny executant obres artístiques.
  • Oficina Ciutadana de Memòries Sintètiques. Des del 17 d’abril i fins al 27 de juny. Un projecte que neix de la motivació de voler transformar les memòries dels veïns i veïnes de la ciutat en imatges gràcies a la IA generativa.
  • Connectem. 40 anys de TV3 i Catalunya Ràdio. Des del 21 de maig i fins al 25 d’agost. Una exposició que relata i celebra la història de TV3 i Catalunya Ràdio, en commemoració dels quaranta anys dels mitjans informatius públics de casa nostra.

Totes aquestes exposicions són d’accés gratuït.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *