Maria Climent, Alejandro Palomas. Jordi Puntí, Regina Rodríguez Sirvent i Sílvia Soler són els autors que iniciaran i dinamitzaran les cinc narracions en català protagonistes de la desena edició de La TRAMa, el concurs de relats col·lectius en línia. Les persones usuàries del tramvia que s’hagin inscrit al certamen seran les encarregades de coescriure les històries en grups de 10 persones.
Cada autor o autora escriurà les quatre primeres ratlles d’un dels cinc relats que formen part del certamen literari, que només té com a única condició que el tramvia surti en algun moment de la narració. Les històries continuaran amb les aportacions de les persones participants que li donaran forma, segons la seva imaginació, com a una novel·la de terror, romàntica, d’aventures o d’acció, entre altres possibilitats.
Per participar en La TRAMa 2024, només t’has d’inscriure al concurs i triar un dels cinc relats per continuar l’escriptura conjunta de la història. El període d’inscripcions està obert des del dilluns 15 d’abril. La participació és gratuïta i està limitada a 150 persones, deu per cadascun de les cinc històries iniciades pels escriptors i escriptores.
Et detallem quins són els autors i les autores escollits enguany per iniciar els relats:
- Maria Climent. Escriptora, traductora i professora d’idiomes i d’escrptura creativa, va publicar la seva primera novel·la, Gina, el 2019, escrita en el català propi de les Terres de l’Ebre d’on és originària. La protagonista de la novel·la s’enfronta amb humor a l’esclerosi múltiple, malaltia que també pateix l’autora.
- Alejandro Palomas. Aquest escriptor i traductor literari barceloní, ha guanyat el Premi Joaquim Ruyra de Narrativa Juvenil (2014), el Premi Nacional de Literatura en la Modalitat de Literatura Infantil i Juvenil (2016) i el Premi Nadal de novel·la (2018). Moltes de les seves obres giren al voltant de les problemàtiques d’incomunicació i les dificultats familiars.
- Jordi Puntí. Escriptor, articulista i traductor, nascut a Manlleu, ha rebut nombrosos premis com l’últim Sant Jordi que va aconseguir amb el seu retorn a la novel·la després de 14 anys. Amb Confeti, Punti narra una història d’homenatge -que no una biografia- del músic Xavier Cugat
- Regina Rodríguez Sirvent. Responsable d’un projecte de rutes gastronòmiques per a turistes a Barcelona, no va ser fins a l’any passat que va debutar com a escriptora amb la novel·la Les calces al sol. Una obra que va aconseguir convertir-se en la sorpresa en vendes de llibres de ficció del dia de Sant Jordi. Nascuda a Puigcerdà, en el seu debut literari explica la història d’una catalana que se’n va a fer d’au-pair als Estats Units.
- Sílvia Soler. Aquesta periodista i prolífica escriptora, ha vist com els seus llibres han estat traduïts en múltiples idiomes. Precisament, Soler és la protagonista de l’entrevista del mes de març del cicle Trobades al TRAM, 12 converses per celebrar 20 anys al teu costat, amb motiu de l’aniversari del tramvia. Podeu veure-la en aquest enllaç.
Un cop finalitzat el concurs, un jurat seleccionarà el millor dels cinc relats col·lectius. Totes les persones participants rebran un obsequi.
- Guanyadores: les 10 persones coautores del relat guanyador rebran un val de 100 € per gastar a la llibreria Finestres, tres mesos de subscripció gratuïta al diari ARA, un taller d’escriptura a l’escola Escriptura Natural de 2 h grupal i 2 h més individualitzades, i 3 entrades dobles per a la temporada 2024/25 del TNC.
- Totes les persones inscrites i participants en el concurs que escriguin almenys un fragment vàlid gaudiran de tres mesos de subscripció gratuïta al diari ARA i un taller d’escriptura de 2 hores a Escriptura Natural.
Fins avui no he conegut aquesta proposta. L’ ha trobo engrescadora. La creació col.lectiva dona resultats que van més enllà de la suma de la creativitat de cadascú. S’amplifica. M’ encantaria poder participar.
Totes les plaçes esgotades!!😓