Jardins per gaudir de l’abril, el mes de les flors

A l’abril, aigües mil. Una dita popular que, enguany, tothom voldria que es fes realitat per fer front a la sequera. Però, l’abril, a més d’aigua, també acostuma a portar molt de color. El color de les flors que, amb l’inici de la primavera, esclaten a parcs i jardins d’arreu. Les magnòlies comencen a florir; les margarides transmeten alegria; tulipes, jacints, geranis i narcisos omplen l’aire d’aromes; i les roses es preparen per al seu gran dia: Sant Jordi!

Perquè gaudeixis d’aquest espectacle de la natura, des de TRAM et proposem visitar (i, per descomptat, fotografiar!) tres jardins de la Regió Metropolitana de Barcelona als quals pots accedir fàcilment des d’una parada del tramvia.

  • Jardí de Papallones, Cornellà de Llobregat. Fontsanta | Fatjó, T1 i T2. Si hi ha flors, hi ha vida. Aquest jardí és un espai dins del parc del Canal de la Infanta de Cornellà, al barri de Fontsanta-Fatjó, on hi ha microhàbitats rics en biodiversitat, sobretot de papallones i altres insectes pol·linitzadors. Una oportunitat de gaudir de la flora i la fauna. Si vols seguir un itinerari autoguiat, a través de la papallona Ricarda, pots aconseguir l’autoguia en aquest aplicatiu.  
  • Jardins de Pons i Termes, a Esplugues de Llobregat. (La Sardana, T1, T2 i T3). La vegetació és molt important pels exemplars que hi ha: palmeres de diferents espècies, cedres, un fals pebrer i vuit teixos retallats únics a tota la ciutat, així com un gran cactus amb diverses branques. Els arbres més grans provenen de l’antic jardí particular de l’antiga torre. 
  • Jardins de Margarida Comas, a Barcelona (Marina, T4). És un exemple de zona enjardinada en un interior d’illa de l’Eixample, que com és característic en aquesta xarxa d’espais verds, du un nom de dona amb la voluntat de feminitzar el nomenclàtor municipal. En aquests jardins, també s’hi conserva una xemeneia de maó que recorda el passat industrial del barri.

Però, si la dita popular es fa realitat i, per fi, plou, tampoc no cal que et quedis a casa. Et proposem continuar gaudint de la natura sota cobert visitant L’hivernacle del parc de la Ciutadella (Ciutadella I Vila Olímpica, T4). És una de les joies del parc, un equipament d’alt valor patrimonial, històric i natural de Barcelona. Acull plantes de la col·lecció botànica i divulga el coneixement sobre el verd, la biodiversitat i la jardineria entre la ciutadania. 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *