Quatre parcs urbans en parades del Trambaix

No cal que vagis massa lluny per trobar un espai verd on relaxar-te i envoltar-te de natura per fugir del soroll i l’estrès de l’entorn metropolità. A Barcelona i els municipis del voltant pots trobar nombrosos parcs que et faran oblidar que és en una gran ciutat. I, a més, pots accedir-hi de manera ràpida i còmoda fent servir un mitjà de transport públic eficient, sostenible i respectuós amb el medi ambient: el tramvia.

Per començar el teu passeig per parcs urbans, hem seleccionat una de les dues xarxes de TRAM -el Trambaix- i les quatre parades on comencen i acaben les tres línies (T1, T2 i T3) que la formen. Ens acompanyes?

  • Turó Park. Francesc Macià (T1, T2 i T3). És la parada on conflueixen les tres línies del Trambaix, en un espai marcadament urbà i cèntric de la ciutat de Barcelona. Però, fins i tot aquí, en plena avinguda Diagonal, on el trànsit és intens, pots trobar un espai verd on relaxar-te. Ben a prop d’aquesta parada que connecta la capital catalana amb diferents municipis del Baix Llobregat, pots visitar el Parc del Turó.
    Creat a principi del segle XX, aquest espai emblemàtic del barri de Sant Gervasi – Galvany està dedicat al poeta Eduard Marquina. Les escultures es barregen amb arbres excepcionals, tant per la mida com per l’edat, un petit estany i una gran àrea de jocs infantils. 
  • Parc de Sant Pancraç. Bon Viatge (T1). A menys de 5 minuts de la parada del centre urbà de Sant Joan Despí, pots trobar aquest parc, que és un espai enjardinat amb una pineda i disposa de diferents zones esportives i de joc. Els espais es troben en diversos nivells units per un passeig central, i inclouen un centre cívic i un esplai.
    Des d’aquesta parada també resulta fàcil arribar al Parc del Canal de la Infanta, a Cornellà de Llobregat, però si optes per anar directament a aquesta destinació, et recomanem accedir-hi des de Fontsanta | Fatjó (T1 i T2), que et deixen molt més a prop de l’accés a aquest parc, un espai molt obert i amb molt de sol.
  • Parc de la Fontsanta. Llevant Les Planes (T2). Sant Joan Despí. Des d’aquesta parada del tramvia teniu un accés ràpid a un espai ple de vegetació singular, escultures, àrea de pícnic, àrea de gossos, restaurant i pistes per a jocs infantils i diferents esports. Al mig del parc, en el punt més elevat de la zona, tindràs un mirador excel·lent des d’on observar la vegetació rica i diversa, amb una gran varietat d’espècies d’arbres i arbusts. No et perdis El Mico, la família de l’home, una gran escultura de ferro i bronze obra de Xavier Medina Campeny.
    També pots accedir al parc des de la parada anterior de la T2, Centre Miquel Martí i Pol, o bé des de la línia T3 sortint a Hospital Sant Joan Despí | TV3, ja que el parc s’estén al nord-est del terme municipal, entre el barri de Les Planes i el de La TV3, fruit de la urbanització d’una riera que separava les dues zones.
  • Parc de Torreblanca. Consell Comarcal | Sant Feliu (T3). Un gran espai verd compartit pels municipis de Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. Es tracta d’un parc d’interès històric-arquitectònic, on abans hi havia vinyes, rosers, arbres fruiters i hortes. Ara podràs observar encara el jardí romàntic de finals del segle XIX, com també diferents escultures, un llac, un estany, diferents fonts i espais de jocs infantils i esportius. 
    Si t’agrada el silenci i la tranquil·litat de la natura, en aquest espai descobriràs racons apartats per gaudir-ne. Si ho prefereixes, pots fer una visita guiada pel parc per conèixer la vegetació i alguns arbres singulars catalogats d’interès local.

Aquests són només uns exemples de parcs urbans on pots arribar des de les parades del Trambaix, però n’hi ha molts altres als quals podràs accedir des de les diferents parades de tota la xarxa de TRAM. Perquè gaudir de la natura sense sortir de la ciutat també és possible!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *