El Mercat dels Encants, on els objectes troben una nova vida

Si ets de les persones a les quals els agrada descobrir els espais icònics i la bellesa arquitectònica de Barcelona i la Regió Metropolitana, el tramvia pot ser el teu aliat.  Les diferents línies de TRAM et permeten arribar a molts d’aquests indrets accedint fàcilment i ràpidament des d’una de les seves parades. Avui te’n presentarem un que té molta història, el Mercat dels Encants. Vens amb nosaltres?

Sigui per ser un espai recorrent o per les respectives llegendes urbanes, tots coneixem a grans trets que és el que s’hi cou als Encants. Tradicionalment conegut com a Mercat de Bellcaire, és un dels espais més emblemàtics de la capital catalana, que compta amb quasi més de 700 anys d’història. Fundat l’any 1300, i ubicat actualment al districte de Sant Martí, és un dels mercats més antics d’Europa, el qual ha patit diversos canvis al llarg del temps obtenint també reconeixement internacional gràcies a la seva diversitat tant personal com material.

És un dels molts espais simbòlics, i turístics, de Barcelona per on passa el TRAM. De fet, la relació entre el Mercat i el tramvia es remunta el maig del 2004, quan es va inaugurar la primera línia de tramvia del TRAMBesòs, amb parada al costat d’aquest espai.

La parada Glòries (T4, T5 i T6) és la que obre les portes a tot aquell que decideixi accedir al Mercat amb el tramvia. Entre el TNC i la Torre Agbar, s’ubica aquest majestuós mercat que és un cau d’objectes i andròmines carregades d’històries.

Un espai ple de vida i comunicació social

Però més enllà de ser un espai de compra i venda de materials de segona, tercera o, fins i tot, quarta mà, el Mercat dels Encants és un espai ple de vida i de comunicació. Hi trobaràs més de 300 comerços amb tot el que puguis arribar a imaginar i més, des de múltiples peces de roba, electrodomèstics de tots tipus, matalassos, sabates per a tots els gustos, cromos per als més petits (o no tant!), postals i pòsters d’època, joies i complements… I tot gira entorn de buscar, remenar i tornar a buscar. 

De fet, tota aquesta recerca es pot complementar amb menjar, i és que des de fa uns anys, l’espai també està habilitat per comerços gastronòmics i paradetes de menjar per picar per prendre’s un descans. D’aquesta manera, és un pla ideal per anar a passar-hi un matí o una tarda, o, fins i tot, una jornada sencera. Això sí, més val mirar els horaris amb antelació perquè el mercat només està obert dilluns, dimecres, divendres i diumenge, de 9 del matí a les 20 del vespre.

Un altre dels elements característics que fa tan únic i dinàmic aquest espai són les subhastes que s’hi generen. Al més pur estil de les èpoques romanes, la subhasta dels Encants continua sent un dels atractius més interessants per visitar. Se celebren els dilluns, dimecres i divendres a primera hora del matí, des de les 8 fins a les 9, i són dignes de veure.

La diversitat cultural, més enllà de la material, és quelcom que es palpa molt en l’ambient del mercat. De fet, és molt senzill trobar-hi venedors d’arreu del món, i és aquesta mateixa diversitat autòctona la que ha fet que sigui un punt d’atracció també pels turistes que venen a conèixer la ciutat.

Així que ja ho saps, aquí t’oferim un pla més a tenir en compte per Barcelona i obert per a tota la família, on el tramvia pot ser el mitjà de transport perfecte per arribar-hi. 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *