Nous formats de targeta per viatjar: T-mobilitat

La T-mobilitat ja és una realitat! Les tarifes de transport han experimentat un canvi significatiu des de finals de novembre. Ara, els antics títols integrats de transport públic, confeccionats en cartó i equipats amb banda magnètica, són reemplaçats gradualment per altres formats més pràctics i sostenibles amb el medi ambient, recarregables i sense contacte:

  • Targeta personalitzada de plàstic (4,5 €): Recarrega tots els títols (excepte la T-16, ja que existeix una targeta específica per aquest col·lectiu), gestiona-la en línia tant amb el mòbil com en la plataforma web, i bloqueja-la automàticament en cas de pèrdua o sostracció, recuperant els títols amb el mateix nombre de viatges. És especialment útil si utilitzes el transport de manera habitual. Per adquirir-la, cal donar-se d’alta al web, o bé, dirigir-se a la xarxa de punts de la T-mobilitat, com el Centre d’atenció i informació (CAI) de la T-mobilitat (av. de la Granvia de l’Hospitalet, 16-20).
  • Aplicació mòbil (1 €): Té les mateixes prestacions que la targeta personalitzada de plàstic però en un format digital. Actualment, només està disponible per telèfons Android i, de la mateixa manera que amb la targeta personalitzada, requereix donar-se d’alta. A continuació, descarrega l’app T-mobilitat per viatjar amb el teu mòbil!
  • Targeta de cartró (0,50 €): No requereix cap registre previ i es pot comprar directament a les màquines de la xarxa de transport. És recarregable totes les vegades que vulguis com la targeta de plàstic o la versió digital i permet carregar-hi els títols T-casual, T-familiar i T-grup. Té algunes limitacions, com la impossibilitat de recuperar els títols amb el mateix nombre de viatges en el cas de pèrdua o sostracció.
  • Targeta de cartró T-usual T-mobilitat (0,50 €): Com la targeta anterior, també és recarregable i no requereix cap registre d’alta perquè pots adquirir-la directament a les màquines d’autovenda (tot i que requereix registrar el DNI en el moment de la compra). És específica per carregar-hi la T-usual.

Totes les targetes són més sostenibles que els títols de cartró d’un sol ús, es poden utilitzar i recarregar (també les targetes de cartró) des de les màquines autovenda com en línia. Fer-les servir serà molt més fàcil i ràpid, quan entris al tramvia, caldrà apropar el títol al sensor de tecnologia sense contacte i gaudir del viatge!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *