Visita les cotxeres de TRAM i altres espais al 48H Open House!

L’arquitectura és un art preuat en qualsevol dels seus estils, sigui clàssic, modernista, avantguardista o contemporani, i Barcelona i la regió metropolitana és un exemple ben clar. Edificis com l’Arc de Triomf, la Casa de les Punxes o l’Hotel Jean Nouvel, a l’Hospitalet de Llobregat, tenen un valor arquitectònic únic. Aquests són només alguns dels edificis que formen part dels gairebé 200 espais visitables de franc en el festival 48H Open House Barcelona d’aquest cap de setmana.

La 14 edició arriba amb dues novetats: la primera, l’ampliació a 7 ciutats simultàniament: Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, l’Hospitalet de Llobregat, Vilassar de Dalt i Sitges, i la segona, la possibilitat de saber amb antelació l’aforament de visitants en temps real. Com que gairebé el 90% de les activitats són d’accés lliure, el temps d’espera en hores punta pot ser determinant per decidir fer una ruta alternativa i accedir a altres equipaments propers.

Una de les propostes més esperades de cada edició (i que ja ha esgotat les entrades en poc temps) és la visita a les instal·lacions de TRAM, a Sant Joan Despí. En aquesta visita guiada d’uns 35 minuts es recorren les cotxeres, la zona de manteniment, on es reparen i netegen els tramvies, el centre de control, on es fa el seguiment de les operacions que garanteixen la qualitat i seguretat del servei, i l’interior d’un tramvia. Així doncs, no t’oblidis la càmera fotogràfica per retratar-te “conduint” un comboi!

El festival té una durada de quaranta-vuit hores, un cap de setmana complet, però amb tants indrets impressionants et recomanem visitar els següents, menys coneguts i en alguns casos d’accés restringit al públic:

  • Museu Can Framis. Dissabte d’11 a 18 h i diumenge d’11 a 14 h (parada Ca l’Aranyó –línia T4)
  • Betevé. Dissabte de 10 a 19 h (parada Auditori | Teatre Nacional línia T4)
  • Pavellons Güell. Dissabte de 10 a 17 h (parada Pius XII –línies T1, T2 i T3)
  • Cristalleries Planell. Dissabte de 16 a 19 h (parada Numància –línies T1, T2 i T3)
  • Dipòsit d’aigües fluvials l’estrella. Dissabte de 16 a 19 h i diumenge d’11 a 14 h (parada Gorg – línia T5)
  • Recinte de l’Escola Industrial. Diumenge de 10 a 19 h (parada Francesc Macià –línies T1, T2 i T3)

Consulta la programació completa al web.

48H Open House té reconeixement internacional. Si aquest cap de setmana has decidit fer turisme, també podràs accedir als edificis singulars de Nàpols, Sevilla, València, Seül o Nova York, on també celebren aquests dies el festival de l’arquitectura!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *