Si tens 6 anys tria un llibre!

Tens infants nascuts el 2017 o coneixes alguna persona que en tingui? Si la resposta és afirmativa, participaran en la campanya Fas 6 anys. Tria un llibre, que els ajudarà a desenvolupar l’afició per la literatura. Enguany, el Departament de Cultura ha llançat la setena edició d’aquesta iniciativa adreçada a 72.233 infants que han fet o faran sis anys durant l’any 2023.

La campanya es durà a terme entre el 16 d’octubre i el 30 de novembre amb l’objectiu de fomentar l’hàbit i el valor de la lectura entre els més joves de casa. A més a més, busca apropar els nens i nenes, acompanyats d’una persona adulta, a les llibreries, motivant-los amb un regal tan valuós com és un llibre. Cada infant rebrà a casa una targeta amb un valor de 13 euros, i la podrà bescanviar per qualsevol llibre infantil que estigui disponible en una de les més de 450 llibreries que participen. Si l’import del llibre triat supera el valor de la targeta, només caldrà abonar la diferència. També es fomenta la inclusió, ja que les targetes s’han adaptat al sistema Braille de lectura i escriptura, de manera que els nens amb discapacitat visual poden formar part activament d’aquesta experiència de descoberta de la lectura.

Tria un llibre és tot un èxit any rere any. El 2022 un 53% dels infants van rebre un llibre i el 72% va ser en català. Així, en aquesta ocasió tindran l’oportunitat de llegir nous títols com Contes desconcertants, d’Oriol Garcia i Mercè Galí (Ed. Combel), Què és això de l’amor, Minimoni? De Rocío Bonilla (Ed. Ànimallibres) o Fadanina, de Maria Carme Roca (Ed. Baula), entre altres.

Els adults, al seu torn, també poden gaudir de tots els beneficis de la lectura: millorar l’agilitat mental, reduir el nivell d’estrès i potenciar la imaginació. Pots practicar aquest hàbit tan saludable als trajectes en Tram! De camí a la feina, de camí a l’escola… o en els viatges de tornada a casa!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *