Receptes saludables de tardor!

La tardor ha arribat! Tard o d’hora també arribarà el fred, els dies es faran més curts, les nits s’allargaran… i ja s’haurà superat la tornada a la rutina! Ara, el canvi més important és a la gastronomia, encara venen de gust plats freds, però caldrà preparar receptes calentes i plats de cullera.

Són productes d’aquesta temporada les albergínies, figues, caquis, pomes, raïm, peres, carbasses, bolets, castanyes o moniatos, alguns aliments molt presents en festes amb tant d’encant com la Castanyada.

De fet, el moniato i les castanyes són rics en hidrats de carboni complexos, això significa que tenen un alt contingut calòric, però alhora són aliments molt nutritius i energètics. En canvi, els bolets, són baixos en calories i són una bona font de fibra. L’ideal, doncs, per dur una dieta equilibrada, és combinar-los amb proteïnes i verdures per portar a la feina o l’escola uns tuppers de tardor ben saludables! O per menjar a casa, ja que et proposem unes receptes molt ràpides i fàcils de preparar!

Amanida de figues

Prepara una amanida verda (d’enciam, tomàquet i ceba) i afegeix 4 figues tallades, sense el peduncle. Arrodoneix la recepta amb formatge al gust: mozzarella, formatge tendre o curat.

Truita de bolets o de moniato

Transforma la truita francesa o de patates en una truita de moniato o de bolets.

Per fer la truita de moniato, només cal tallar dos tubercles a daus, sofregir amb oli (o coure al forn) i preparar la truita amb 4 ous batuts. Com a la de patata, també pots afegir ceba.

Per la truita de bolets, també exquisida, neteja els bolets amb un paper, trosseja’ls i afegeix-los a un sofregit de ceba, all i algunes espècies al gust. Un cop ja cuit, fes la truita i incorpora en l’últim moment una mica de formatge ratllat. Boníssima!

Xips de moniato

Per acompanyar el menú o per picar entre hores, les xips de moniato al forn són una molt bona opció. Talla el moniato i pela en rodanxes fines, treu l’aigua sobrant amb l’ajuda d’un paper absorbent i forneja amb una mica d’oli i sal durant uns 20 minuts o fins que estiguin ben daurats.

Així de fàcil has preparat unes receptes de tardor amb productes molt saludables i de proximitat, ideals per dur amb carmanyola!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.