Les biblioteques són de gran importància a l’hora d’estudiar, llegir o demanar llibres en préstec, però també, connectar-se a internet, sigui utilitzant els ordinadors o bé, les tauletes tàctils del nou servei de préstec.
L’avantatge respecte als ordinadors és que les pots fer servir en qualsevol racó, sempre que estiguis a dins de la biblioteca. I a més a més, et permeten llegir ebooks i escoltar audiollibres (amb auriculars, ja que el so extern està desactivat). No oblidis el carnet de la biblioteca per demanar-les!
A l’estiu (i durant tot l’any) és un bon moment per iniciar-se o continuar amb l’hàbit de la lectura, pel fet que habitualment es disposa de més temps. Amb el Tram et portem a més de deu biblioteques, però algunes d’elles són d’especial interès gràcies a l’especialització del seu fons. Pren nota!
- Biblioteca Gabriel García Márquez (parada Sant Martí de Provençals – línies T5 i T6). És una de les biblioteques inaugurades recentment, i, per l’arquitectura moderna de l’edifici, la integració amb l’entorn i la riquesa de la col·lecció (dedicada a la literatura llatinoamericana i a l’artista Francisco Ibáñez, amb un fons de gairebé 500 dibuixos), és guanyadora del Premi Millor Biblioteca Pública del 2023.
- Biblioteca Fort Pienc (parada Glòries – servei d’autobús alternatiu de la línia T4). Especialitzada en arquitectura contemporània i disseny, té la peculiaritat de gaudir d’una terrassa per descansar, estudiar o llegir algun dels 600 exemplars del fons de cinema i llibres en xinès, dirigits a infants i a adults.
- Biblioteca Montserrat Abelló (parada Numància – línies T1, T2 i T3). Comparteix edifici amb l’Ateneu de Fabricació de les Corts, i per aquest motiu, té una extensa col·lecció sobre cultura maker (creació). Està ubicada en l’antiga fàbrica tèxtil Benet i Campabadal i, com no podia ser de cap altra manera, conté un fons sobre l’escriptora que dona nom a la biblioteca.
- Biblioteca La Bòbila (parada Ca n’Oliveres – línies T1, T2 i T3). Aquí, s’ha escrit un crim! Especialitzada en novel·les, còmics, films, música i premsa del gènere negre i policíac, incloent-hi obres de consulta d’especialistes en criminologia.
- Biblioteca Miquel Martí i Pol (parada Centre Miquel Martí i Pol – línia T2). Dedicada a l’obra del poeta, també alberga un fons especial sobre diferents aspectes relacionats amb la salut: desenvolupament personal, cuina saludable o nutrició.
- Biblioteca Montserrat Roig (parada Sant Feliu | Consell Comarcal – línia T3). El seu fons també es dedica a l’obra de l’escriptora i periodista, però també disposa d’un dels espais més divertits pels petits de casa, el Racó Petits Lectors, enfocat a la lectura familiar pedagògica amb llibres per a tocar, mirar i escoltar.
Quina és la teva biblioteca preferida?