T’agrada la música? Et proposem aquest concerts d’estiu a Sant Feliu

L’Ateneu Santfeliuenc és un centre social fundat l’any 1881 (amb el nom original Ateneo Libre del Llobregat). Té més de 140 anys d’història! Va ser un dels primers centres fundats a Catalunya com a espai de trobada entre les persones del poble (parada Sant Feliu | Consell Comarcal – línia T3).

Tenia un caire més aviat popular i obrer (a diferència d’altres ateneus, com l’Ateneu Barcelonès, orientat principalment a les famílies benestants), i és per això que la majoria dels socis eren persones treballadores provinents de les primeres fàbriques tèxtils, de la pagesia o d’altres professions humils. Un dels primers projectes d’èxit, ja que la majoria de la població no sabia ni llegir ni escriure, va ser l’escola de formació acadèmica a les classes treballadores.

Malgrat que el centre és obert a tothom, les persones que decideixen fer-se socis o sòcies de l’Ateneu poden participar activament en les assemblees i obtenir alguns privilegis en les activitats organitzades. També és requisit fer-se soci per ser membre d’una de les 11 seccions culturals, és a dir, formar part dels grups musicals, fotogràfics o poètics residents al centre.

Durant la primavera i l’estiu, les activitats organitzades tenen molt a veure amb la música:

El cicle ContraBaix ja fa més de 20 anys que es programa anualment al pati de l’Ateneu i ja han arribat a celebrar 500 concerts, algun d’ell, itinerant en altres municipis del Baix Llobregat. Les entrades van des dels 6 € (socis) fins als 10 € (públic en general):

  • 17 de juliol a les 20.30 h: Joves Talents Guitar Meeting
  • 24 de juliol a les 20.30 h: Poyo Moya Trio

El cicle Música al Terrat proposa diverses actuacions (a les 19 h) de petit format i de franc per gaudir dels vespres d’estiu:

  • 13 de juliol: Nupah + William Wallace
  • 20 de juliol: Lia Vernet + Mark Duffy
  • 27 de juliol: Contrabaix Big Band

Curiosament, 6 dels grups són corals i formacions musicals, com el Cor de l’Ateneu, una de les més antigues de Sant Feliu, la ContraBaix Big Band, o els Ministrils, una de les formacions més noves de música tradicional i popular.

Pots consultar l’agenda completa (amb els concerts itinerants) al web.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *