Receptes d’estiu: sopa freda de meló i menta i iogurt gelat de cirera

Sabies que en general a l’estiu les persones tenen menys gana? Sol ser perquè amb les temperatures altes l’organisme requereix una despesa energètica menor per a funcionar, a diferència de l’hivern que ha de fer més esforç en mantenir-se a la seva temperatura. Per això també, a l’estiu és habitual que el consum de calories sigui lleugerament més baix i el cos demani menjars molt més lleugers i frescos.

Com que els dies llargs i calorosos ja són aquí (i celebrar el Dia de la Gastronomia Sostenible) et proposem dues receptes ben refrescants i ideals per combatre la calor. A més a més, s’aprofitaran els productes d’aquesta temporada: sopa freda de meló amb menta i iogurt gelat de cirera, que en aquest cas, com que es consumeix en forma de gelat, el podràs gaudir en qualsevol moment tant per postres com per berenar.

Sopa freda de meló i menta

  • 1 meló madur
  • Un manat de fulles de menta fresca
  • 1 llimona
  • 1 iogurt natural (amb poc sucre o sense)

Elaboració:

  1. Tallar el meló per la meitat i treure les llavors i la pell. Tallar la polpa en trossos petits i reservar una part per a la decoració final.
  2. Triturar els trossos de meló juntament amb el iogurt i dues o tres fulles de menta fresca.
  3. Esprémer la llimona i afegir el suc a la batedora.
  4. Barrejar tots els ingredients fins a obtenir una textura homogènia i suau.
  5. Si es desitja una recepta més dolça, incloure en aquest pas una culleradeta de sucre.
  6. Deixar refredar en la nevera durant 1 hora i servir la sopa decorada amb alguns trossos de meló reservats anteriorment i un parell de fulles de menta fresca.

Iogurt gelat de cirera

  • 500 g de cireres fresques
  • 1 iogurt natural sense sucre
  • 2 cullerades de mel
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • Cireres senceres per decorar

Elaboració:

  1. Congelar les cireres i el iogurt durant 4-5 hores.
  2. Un cop congelat, batre les cireres en un recipient fins que es formi una textura cremosa.
  3. Afegir el iogurt natural, la mel i l’extracte de vainilla.
  4. Triturar tots els ingredients fins a aconseguir una barreja homogènia.
  5. Congelar la barreja durant un mínim de 3-4 hores, o fins que adquireixi una consistència gelatinosa.
  6. Abans de servir, decorar amb algunes cireres senceres o amb qualsevol altra fruita fresca.

Per completar aquest menú, acompanya les receptes amb una amanida verda, pollastre a la planxa, amanida de llegums, escalivada, esqueixada o amanida de patata amb allioli.

Share