Arquitectura per a viure (i veure) la ciutat

El Model Festival d’Arquitectures de Barcelona se celebra del 20 al 30 d’abril de 2023,  amb l’objectiu de mostrar amb altres ulls la ciutat, uns ulls més conscients i més empàtics. És l’empatia radical, el tema central del festival.

En aquesta segona edició l’epicentre del festival és la plaça de les Glòries (parada Glòries – línies T4, T5 i T6). Al voltant, més d’una cinquantena d’activitats de franc es vincularan amb l’arquitectura i la ciutat de Barcelona: conferències, tallers, itineraris urbans, exposicions, i visites guiades, entre altres. En el marc del festival, també es podrà participar en accions organitzades per escoles d’art i arquitectura i pel Museu d’Història de Barcelona, on se celebrarà la clausura del festival (diumenge, 30 d’abril d’11 a 14 hores).

Totes les activitats s’identifiquen amb diferents eixos de la societat: les relacions amb les diferents persones i cultures, les desigualtats de classe, les necessitats canviants de cada generació, i la urbanització sostenible.

Al web pots consultar la programació proposada per a cada concepte del festival. Et recomanem visitar les següents:

  • Inauguració de 73 Barcelones: exposició al Museu del Disseny, el divendres  21 d’abril de 18 a 20.30 h.
  • Assemblea nòmada: instal·lació al Mercat dels Encants, cada dia de 10 a 21 h.
  • Paral·lelismes i perifèries: experiència immersiva de realitat virtual al Museu del Disseny, cada dia de 10 a 22 h.
  • Arca sonora: instal·lació a la Gran Clariana, tots els dijous, divendres i dissabtes de 14 a 19 h.
  • Performance de Ramon Faura: a la Gran Clariana, el dissabte 29 d’abril a les 19 h.

En col·laboració amb el festival anual de portes obertes 48h Open House, la iniciativa Espais Ocults, donarà l’oportunitat de visitar edificis i espais singulars.

Es tracta de visites guiades en grups reduïts per afavorir la comprensió i la identificació emocional del públic amb la ciutat. Malgrat que les entrades limitades ja s’han esgotat, es pot consultar el catàleg fotogràfic de llocs tan especials i alhora desconeguts (ja que habitualment l’accés és restringit) com la cisterna de la sala hipòstila del Park Güell, la galeria interior i passera de la presa del pantà de Vallvidrera, la casa de la Premsa o la casa Tosquella.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *