Practica el lleure a la Gran Clariana de les Glòries

La plaça de les Glòries estava prevista en el Pla Cerdà com un nou centre de Barcelona, ja que es tracta de la cruïlla de tres carrers molt importants: la Gran Via, la Meridiana i la Diagonal. No obstant això, la concurrència de les diferents vies del tren per la superfície (la línia de Barcelona a Granollers, la MSA –Madrid, Saragossa, Alacant- i la línia 40 del tramvia) no va permetre complir amb aquest objectiu.

Amb el pas dels anys, la proliferació del districte 22@ va convidar a una remodelació que permetés al veïnat gaudir de l’espai. Així, l’any 1995 es van inaugurar el Centre Comercial Glòries, el Centre Cultural La Farinera del Clot i la Torre de Glòries (anteriorment Torre Agbar). A partir de l’any 2008 va començar la darrera transformació de la plaça, construint el Museu del Disseny i els Nous Encants, soterrant el nus viari creant la Gran Clariana de Glòries, una superfície de més de 10.000 metres quadrats. És la primera part del nou parc de les Glòries (la segona part, el parc central, es troba actualment en construcció).

La Clariana (parada Glòries – línies T4, T5 i T6) promou la biodiversitat, amb la plantació d’arbres i espècies autòctones, així com la creació d’una zona humida que afavoreix la fauna i la flora autòctona. Però també, l’extensa superfície ofereix activitats per a tothom, com la gran zona de passeig, perfecta per a fer esport, gandules per a reposar, circuits esportius, zones de joc infantil, àrea per a gossos, i activitats puntuals d’oci, totes de franc:

  • Taitxí: dimarts i dijous de 10 h a 11 h.
  • Rutes sostenibles: diumenges a les 11 h i a les 12.30 h. El pròxim dia 5, El disseny sostenible de la Clariana descobrirà les solucions sostenibles i els elements eficients del parc.
  • Espectacle de màgia: diumenge 5 de març a les 11 h.
  • Itineraris de descoberta: dissabtes a les 10.30 h. El dissabte 18, Glòries, els seus secrets i la seva història aprofundirà sobre l’espai i les seves curiositats.

La transformació de Glòries ha esdevingut un pas molt important per a la millora de la qualitat de vida dels veïns i visitants del barri, ja que és una aposta per la sostenibilitat i la mobilitat urbana gràcies a la creació de carrils bici per desplaçar-se fàcilment a altres zones de la ciutat.

Durant l’any 2023 i els pròxims anys les obres a la zona central i voltant sumaran una nova zona verda i més de 700 habitatges públics.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *