Arriba la disbauxa de Carnestoltes!

Set setmanes després de la primera lluna plena, des del solstici d’hivern, arriba la festa més esbojarrada de l’any, Carnestoltes, una de les festes més populars i esperades arreu del món, com ara Venècia, Rio de Janeiro, o les festes de Carnaval de Sitges.

Se celebra durant una setmana, normalment pels volts del mes de febrer, i s’inicia amb l’estómac ben ple, el Dijous Gras, quan és tradició menjar aliments amb ou: truites o botifarres d’ou i coca de llardons per postres. Els mercats aprofiten l’ocasió per vestir-se de festa i organitzar activitats que amenitzen les compres dels consumidors.

El Divendres Gras arriba el Rei o la Reina Carnestoltes, qui simbolitza la vida i la festa i anuncia l’inici oficial del Carnaval. A partir d’aquest moment, els carrers es converteixen en una celebració de música, color i alegria, amb activitats (enguany més de 150) com ara desfilades de carrosses i comparses, balls, concursos de disfresses, concerts o espectacles pirotècnics, als quals podràs arribar en Tram:

Divendres

  • Barcelona:Arribo de la Reina Carnestoltes a les Corts, a les 17 h a la plaça Comas (parada Maria Cristina – línies T1, T2 i T3)
  • Barcelona: Seguici d’Ambaixadors i Pregó d’en Carnestoltes al Clot, a les 20 h al c. de Rogent (parada La Farinera – línies T5 i T6)

Dissabte

  • Barcelona: Festa especial de Carnaval, a partir de les 12 h a La Monumental (parada Glòries – línies T4, T5 i T6)
  • Sant Joan Despí: Gran Rua de Carnaval, a les 17 h a la rambla de Josep Maria Jujol (parada Bon Viatge – línies T1 i T2)
  • Sant Just Desvern: Concurs de disfresses, a les 18.30 h al Parc Maragall (parada Rambla de Sant Just – línia T3)
  • Badalona: Ball de Carnaval, a les 22 h a la plaça de la Plana (parada Gorg – línia T5)

Diumenge

  • Cornellà: Rua Infantil, a les 12 h al c. Rubió i Ors (parada Les Aigües – línies T1 i T2)
  • Sant Feliu de Llobregat: Ball de Disfresses, a les 17 h al Casal de Gent Gran (parada Sant Feliu | Consell Comarcal – línia T3)

L’últim dia de celebració, el Dimecres de Cendra, la disbauxa i la gresca donen pas a la solemnitat de l’enterrament de la sardina, moment que marca l’inici de la Quaresma, època de tradició catòlica per a la reflexió i el dejuni. A Barcelona, s’acomiadarà Carnestoltes amb la rua d’enterrament de la sardina a Sant Martí, a les 17.30 h a Selva de Mar (parada Sant Martí de Provençals – línies T5 i T6) i a continuació, l’espectacle de foc i sardinada a les Corts, a les 20 h a la plaça Comas (parada Maria Cristina – línies T1, T2 i T3).

Viu la màgia d’aquesta festivitat consultant totes les activitats al web. I, per descomptat, no oblidis vestir-te amb la disfressa més divertida!

Share