Set setmanes després de la primera lluna plena, des del solstici d’hivern, arriba la festa més esbojarrada de l’any, Carnestoltes, una de les festes més populars i esperades arreu del món, com ara Venècia, Rio de Janeiro, o les festes de Carnaval de Sitges.
Se celebra durant una setmana, normalment pels volts del mes de febrer, i s’inicia amb l’estómac ben ple, el Dijous Gras, quan és tradició menjar aliments amb ou: truites o botifarres d’ou i coca de llardons per postres. Els mercats aprofiten l’ocasió per vestir-se de festa i organitzar activitats que amenitzen les compres dels consumidors.
El Divendres Gras arriba el Rei o la Reina Carnestoltes, qui simbolitza la vida i la festa i anuncia l’inici oficial del Carnaval. A partir d’aquest moment, els carrers es converteixen en una celebració de música, color i alegria, amb activitats (enguany més de 150) com ara desfilades de carrosses i comparses, balls, concursos de disfresses, concerts o espectacles pirotècnics, als quals podràs arribar en Tram:
Divendres
- Barcelona:Arribo de la Reina Carnestoltes a les Corts, a les 17 h a la plaça Comas (parada Maria Cristina – línies T1, T2 i T3)
- Barcelona: Seguici d’Ambaixadors i Pregó d’en Carnestoltes al Clot, a les 20 h al c. de Rogent (parada La Farinera – línies T5 i T6)
Dissabte
- Barcelona: Festa especial de Carnaval, a partir de les 12 h a La Monumental (parada Glòries – línies T4, T5 i T6)
- Sant Joan Despí: Gran Rua de Carnaval, a les 17 h a la rambla de Josep Maria Jujol (parada Bon Viatge – línies T1 i T2)
- Sant Just Desvern: Concurs de disfresses, a les 18.30 h al Parc Maragall (parada Rambla de Sant Just – línia T3)
- Badalona: Ball de Carnaval, a les 22 h a la plaça de la Plana (parada Gorg – línia T5)
Diumenge
- Cornellà: Rua Infantil, a les 12 h al c. Rubió i Ors (parada Les Aigües – línies T1 i T2)
- Sant Feliu de Llobregat: Ball de Disfresses, a les 17 h al Casal de Gent Gran (parada Sant Feliu | Consell Comarcal – línia T3)
L’últim dia de celebració, el Dimecres de Cendra, la disbauxa i la gresca donen pas a la solemnitat de l’enterrament de la sardina, moment que marca l’inici de la Quaresma, època de tradició catòlica per a la reflexió i el dejuni. A Barcelona, s’acomiadarà Carnestoltes amb la rua d’enterrament de la sardina a Sant Martí, a les 17.30 h a Selva de Mar (parada Sant Martí de Provençals – línies T5 i T6) i a continuació, l’espectacle de foc i sardinada a les Corts, a les 20 h a la plaça Comas (parada Maria Cristina – línies T1, T2 i T3).
Viu la màgia d’aquesta festivitat consultant totes les activitats al web. I, per descomptat, no oblidis vestir-te amb la disfressa més divertida!