#DiaMundialSenseLlar: TRAM coopera amb les persones i les mascotes en situació vulnerable

Actualment, a Barcelona hi ha unes 1.000 persones que dormen al carrer. La meitat fa més de dos anys que es troba en aquesta situació. El sensellarisme, però, el pateixen fins a gairebé 5.000 persones, ja que s’estén també a qui viu en situació vulnerable i dorm en albergs, institucions temporals o refugis, entre altres.

La majoria no disposa de feina o d’ingressos estables, i, per tant, tenen més difícil cobrir les seves necessitats bàsiques. Des de fa anys, TRAM col·labora amb diverses entitats que promouen la igualtat d’oportunitats, la inclusió i la superació personal.

La Fundació Altarriba és una de les entitats amb la qual coopera. Creada l’any 1998, el seu propòsit és acollir els animals que han passat per un abandonament i la protecció d’animals que fan companyia a les persones sense recursos (projecte Sense Sostre). Aquest projecte garanteix que els animals gaudeixin d’assistència veterinària, com ara el xip d’identificació, controls o vacunes anuals, i d’aquesta manera, les persones poden accedir amb les seves mascotes als albergs, menjadors o dutxes (la legislació no permet l’accés amb animals sense controls veterinaris). Amb el finançament d’una part del projecte Sense Sostre s’han atès més de 50 animals.

Els programes d’atenció de Sant Joan de Déu Serveis Socials, per la seva part, acullen i acompanyen cada any unes 500 persones en situació de sensellarisme amb l’objectiu de reeixir i recuperar la vida anterior a la situació de vulnerabilitat. La mobilitat en transport públic és, així, essencial per combatre l’exclusió social, ja que totes les persones necessiten desplaçar-se en algun moment de la seva vida: per assistir a activitats formatives, de treball o recerca de feina, visites mèdiques i activitats de socialització, oci i cultura. TRAM i Moventia (companyia experta en mobilitat sostenible), formen part d’aquest projecte des de l’any 2016, col·laborant amb les ajudes a la mobilitat d’unes 2200 persones.

També durant el 2021 (coincidint amb el període postcovid i l’emergència social derivada), TRAM ha destinat ajudes pel pagament del lloguer de famílies vulnerables, per tal d’evitar que arribin a una situació de sense llar.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.