Saps què són els jardins verticals? Crea el teu!

Engalanar la llar amb vegetació és tot un encert! Les plantes no només fan una funció decorativa, sinó que també fan una funció purificadora, transformant el diòxid de carboni en oxigen. És costum ubicar-les en espais amb molta llum i sol directe, en testos individuals al nivell del terra, en mobles o prestatges alts.

Ara bé, i si transformessis una paret interior, el balcó o la teva terrassa en un jardí vertical? És una idea excel·lent per aprofitar l’espai!

Malgrat que les façanes verdes d’alguns edificis sí que requereixen un tractament especialitzat que redueixi la humitat, crear un jardí vertical a la llar és molt senzill. Primer de tot, cal trobar un espai accessible per regar-lo cada dia o cada setmana, depenent del tipus de vegetació que hi tinguem. A continuació, cal collar a la paret panells o una gelosia que tant pot ser de fusta com de metall. Finalment, cal plantar en petits testos diverses trepadores i cactus, ja que són molt fàcils de mantenir i creixen ràpidament. Per evitar les filtracions d’humitat es recomana revestir la paret amb pintura antihumitat i antifloridura.

El primer edifici de Barcelona en crear un jardí vertical va ser la seu del Grup Planeta, a l’avinguda Diagonal. Es va construir l’any 1978 i en l’actualitat té una superfície total de 3.800 metres. Formen part del jardí 12.000 plantes de 46 espècies diferents, les quals es reguen amb un sistema automatitzat.

Pots admirar la seva vegetació durant el trajecte que fa la xarxa Trambaix per la Diagonal o bé, baixant a la parada Maria Cristina.

Si necessites inspiració per crear el teu jardí vertical, et recomanem visitar aquestes façanes verdes amb molt d’encant:

  • Jardí Tarradellas, a la confluència entre l’avinguda Josep Tarradellas i el carrer Berlín (parada L’Illa – línies T1, T2 i T3)
  • Parc Fluvial del Besòs (parades La Catalana o Sant Joan Baptista – línia T5)
  • Edifici d’habitatges, a la rambla del Poblenou amb el carrer Pere IV (parada Pere IV – línia T4)

Coneixes altres façanes verdes? Explica’ns-ho en els comentaris!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.