Literatura Llatinoamericana a la nova biblioteca de Sant Martí

Gabriel García Márquez és l’escriptor colombià autor de l’obra Cent anys de solitud, tan popular que s’han comprat més de 30 milions d’exemplars en tot el món. És també guanyador del Premi Nobel de Literatura, l’any 1982. I actualment, és qui dona nom a la nova biblioteca de Sant Martí, especialitzada en literatura llatinoamericana.

Qui millor per honorar-la que Gabo (així és com li deien els seus amics), que va viure 8 anys amb la seva família a Barcelona, i retornava a la ciutat sempre que tenia ocasió? Durant l’estada, des del 1967 al 1975 (vivia a Sarrià, molt a prop de Mario Vargas Llosa) va esdevenir en escriptor de renom amb Cent anys de solitud, traduïda al català quan va arribar al milió de còpies venudes.

La Biblioteca Gabriel García Márquez, situada en el carrer del Treball, 219 (parada Sant Martí de Provençals – línies T5 i T6) té una superfície de 3.000 metres, on s’ha allotjat també el fons Francisco Ibáñez, amb gairebé 500 dibuixos de l’artista. Té l’objectiu de convertir-se en la biblioteca de referència en el districte de Sant Martí i els barris de la Verneda i la Pau.

Per celebrar la seva inauguració s’ha organitzat la primera edició de KmAmèrica del 16 al 19 de juny, el festival de literatura llatinoamericana de Biblioteques de Barcelona i Casa Amèrica Catalunya. Serà un espai d’intercanvi d’idees i pensament crític, a través d’obres literàries de vint-i-dos autors de diversos països d’Amèrica Llatina i el Carib (Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Equador, Mèxic, Perú, Puerto Rico i República Dominicana).

En aquesta primera edició s’han programat diferents activitats, la majoria de franc, com taules rodones (moderades per autors i autores catalanes), diàlegs, espectacles de literatura oral i teatre, i una ruta literària dedicada a Gabriel García Márquez, el diumenge 19 de juny a les 12 hores (12 € amb carnet de biblioteca). Pots consultar la programació completa al web i seguir el festival en directe a través del canal de Youtube de Biblioteques.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.