Festival de la paraula Barcelona Poesia

Qui ho diria, que a la primavera, la poesia arribaria! Les paraules són efímeres, permanents, emocionants o agres, segons qui les digui i com s’interpretin. Quan es diuen amb bones intencions, les paraules poden ser meravelloses. I què pot sonar més meravellós que una poesia?

El festival Barcelona Poesia se celebra aquest any amb el virus de la paraula com a tema central. Igual que un virus, la paraula circula en tots els aspectes de la vida: a l’interior del cos, a l’exterior, muta i es viralitza, multiplicant-se així en més i més paraules gairebé de manera improvisada. A més a més, es vol potenciar la creació poètica en directe amb sessions d’improvisació o activitats que animin a la participació del públic, que a banda de consumidor d’espectacles, també poden convertir-se en creadors.

Totes les activitats són de franc (excepte el XXXVII Festival Internacional de Poesia de Barcelona i la Nit de Hip-Hop i Poetry Slam) i amb accés lliure:

  • Slam de traducció poètica. Divendres 13 a les 17 h, a l’Ateneu Barcelonès.
  • Marató de recitals de Pasolini. Dissabte 14 a les 11 h, a la Fundació Joan Brossa.
  • Nit de Hip-Hop i Poetry Slam. Dissabte 14 a les 21 h, al TNC (parada Auditori | Teatre Nacional – línia T4).
  • Obra El Club de Res de Res. Diumenge 15, a les 18.30 h, a l’Auditori del CCCB.
  • Jam d’escriptura poètica. Dimarts 17 a les 17 h, a l’Ateneu Barcelonès.

Una novetat d’enguany és la figura del cronista, similar als antics cronistes medievals que narraven les gestes de comtes i reis. Els experts Núria Casals, Eloi Creus, Laia Pedrol i Àlex Pujols, baixista de Txarango, narraran en vers algunes activitats, com el XXXVII Festival Internacional de Poesia de Barcelona, versat per Eloi Creus (dimecres 18 de maig a les 20 h, al Palau de la Música).

Les Biblioteques també participen del Barcelona Poesia d’una manera molt original i engrescadora: recitant poemes a través de la megafonia per avisar del tancament dels centres. És el cas de la Biblioteca Fort Pienc (dissabte 14 maig, a les 13.45 h) i la Biblioteca Montserrat Abelló (dimarts 17 de maig, a les 20.15 h).

Consulta la programació completa al web.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.