TRAM i UNICEF pugen junts al tramvia de la donació amb destí Ucraïna

El conflicte bèl·lic que sacseja Europa demana la col·laboració de tothom per a ajudar a les persones més vulnerables: els infants. A banda d’una donació directa de 5 mil euros, s’ha vinilat un dels tramvies amb la finalitat de donar visibilitat al conflicte, i conscienciar la ciutadania de la necessitat de col·laborar amb l’ONG.

Des que va començar el conflicte es calcula que 7,5 milions d’infants necessiten ajuda, ja que o bé, els constants bombardejos han malmès edificis com habitatges, escoles o hospitals, o bé, altres zones han interromput els serveis bàsics. Les famílies han de buscar refugi en els soterranis, on hi ha escassetat d’aigua potable, aliments i medicines, augmentant els riscos de patir una malaltia o agreujar-se.

UNICEF ha enviat 147 camions amb subministraments, en total, 1400 tones de material: equips de protecció personal per treballadors sanitaris, equipament mèdics, medicaments, farmacioles de primers auxilis, kits de primera infància i jocs, així com roba abrigada i mantes per poder resistir les baixes temperatures de l’hivern.

La tasca de l’ONG se centra principalment en la distribució d’aigua potable, de subministraments d’emergència i coordinació amb els municipis per garantir que l’ajuda arriba a les persones més vulnerables.

Una de les accions més importants és la instal·lació, en col·laboració amb ACNUR i les administracions locals, de 19 Punts Blaus a les fronteres amb Romania, Moldàvia i Polònia. Aquests espais atenen entre 3000 i 5000 persones al dia, siguin famílies o infants que viatgen sols. Així doncs, poden descansar, estar a l’aixopluc i alimentar-se en un espai segur. Qui disposa de familiars o coneguts en el país fronterer se’l proporciona un transport (que pot ser transport públic o persones voluntàries), i qui viatja sol, especialment quan són infants, es facilita ajuda psicosocial i se l’identifica per intentar trobar la família, que en molts casos té un final feliç.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.