Celebrem la Biennal i el Festival de la Ciència

La configuració de la vida humana ha canviat amb el pas del temps. De viure en coves i petits grups, a nuclis d’habitatges i comunitats cada vegada més grans i complexes, fins a arribar a l’actualitat, en la qual una gran part de la població es concentra en grans ciutats.

Són ciutats que ja es coneixen com a Smart Cities, ciutats intel·ligents que són possibles gràcies a la interacció i la sinergia entre la ciutat i la ciència. Però com es pot aplicar la ciència a la construcció de ciutats més sostenibles i més ètiques? La Biennal de Ciutat i Ciència és un espai per donar a conèixer els reptes de les ciutats des de diferents punts de vista: avenços tecnològics, política, igualtat de gènere, etc.

Fins al diumenge 13 de juny s’han planificat més de 130 propostes per a experimentar, investigar i reflexionar (amb inscripció prèvia al web):

  • Exposició Mart: el mirall vermell, dissabte i diumenge al CCCB.
  • Taller Ficcions sòniques, el 10 i el 17 de juny a l’Hangar (parada Espronceda – línies T5 i T6).
  • Visita guiada al Terrat Viu (4 €), el 12 de juny des de les 16 h fins a les 18.15 h, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona (parada Fòrum – línia T4).

Consulta la programació completa al web.

Enguany, en el marc de la Biennal, se celebra durant tot el diumenge la 14a edició del Festival de la Ciència al Passeig Marítim de Barcelona, organitzada per universitats, centres de recerca i organitzacions de divulgació científica.

De l’ampli ventall d’activitats us recomanem les següents per a participar en família:

  • Espectacles per a infants: Fem màgia amb les matemàtiques!, a les 14.05 h i La ciència dels superherois i les superheroïnes, a les 15.30 h, ambdós al Gasòmetre del Parc de la Barceloneta (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4).
  • Tallers: L’exploració dels oceans, durant tot el dia, al pati 3 de l’ICM-CSIC i Quin és l’origen dels vegetals que mengem?, a les 13 h, al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (parada Ciutadella | Vila Olímpica).

No et perdis els actes de La Nit el divendres 11 de juny al capvespre. Propostes d’arts escèniques, espectacles o poesia al Born Centre de Cultura i Memòria, sempre amb la ciència com a tema central.

 

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.