Itinerari d’art urbà (i solidari)

Malgrat que les parets dels edificis acostumin a ser de colors neutres, són un llenç en blanc per les persones especialitzades en l’art urbà. Així, edificis amb façanes poc agraciades o que es troben en situació d’abandonament es poden convertir en un espectacle de color, missatges, i en definitiva, en màgia.

I és que de vegades no és necessari visitar un museu per gaudir de pintures o escultures, només cal passejar per la ciutat i admirar tots els habitatges i entitats que s’han convertit en obres d’art!

Segur que al teu barri trobaràs alguna façana artística, però si et ve de gust sortir a passejar, et convidem a visitar aquests espais que han donat tanta vida als barris:

  • c. Selva de Mar, 215 (parada Sant Martí Provençals – línies T5 i T6): Aquest retrat femení de l’artista Jorge Rodríguez es va crear durant l’Open Walls Conference, un esdeveniment d’art urbà creat per a reviure els espais. Com a curiositat, el retrat es va elaborar combinant 10 rostres d’usuàries del CC Sant Martí.
  • c. Selva de Mar amb c. Perú (parada Sant Martí Provençals – línies T5 i T6): L’obra més nostàlgica de les que recomanem és la dedicada a Pau Donés, creada per l’artista JLG.Arte i on apareix el cantant amb la paraula “amor” tatuada a una mà.
  • c. Fluvià, 89 (parada Fluvià – línia T4): “Mural del còmic” és el nom donat a la façana del magatzem de Norma Editorial, que com no podia ser de cap altra manera, té dibuixada una vinyeta de grans dimensions amb il·lustradors, editors i transportistes, figures imprescindibles per a l’editorial.
  • c. Agricultura, 87 (parada Selva de Mar – línia T4): Al llarg d’aquesta illa hi ha més de 30 obres efímeres que canvien cada any. Per aquí ja ha passat Garfield, Son Goku o les Tortugues Ninja.
  • c. dels Enamorats, 3: A només uns minuts a peu des de Glòries (línies T4, T5 i T6) es troba un edifici d’habitatges molt entretingut. Són uns veïns ben peculiars que sempre fan vida al balcó: Mercè Rodoreda, Gaudí, Rusiñol són alguns dels personatges que apareixen en aquest mural inaugurat l’any 1992, gairebé 30 anys!

Si vols seguir de ruta i t’agrada caminar (o bé combines el tramvia amb un altre transport) t’animem a visitar de franc la mostra “Art Solidari” del Recinte Modernista Sant Pau. Més de 100 peces, entre obres urbanes, escultures, pintures i instal·lacions artístiques estaran a la venda de manera solidària fins al 26 de març. Els ingressos obtinguts es destinaran a la investigació sobre la Covid-19 que es desenvolupen a l’Hospital.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.