Descobreix la ciutat i les galeries d’art amb les Rutes XXX

Sabies que la primera botiga de màgia a Europa es va obrir a Barcelona? I que Joan Brossa era un gran aficionat a l’il·lusionisme?

Doncs si tens un telèfon mòbil i interès per la història i l’art, l’Associació de Galeries Art Barcelona et convida a descobrir les curiositats amagades de la ciutat i de les galeries d’art a través de 5 rutes autoguiades. És l’activitat familiar Rutes XXX, organitzada durant aquest mes de desembre per commemorar el seu 30è aniversari.

Així doncs, posa’t calçat còmode, agafa els auriculars i visita el web d’Art Barcelona per escoltar les 5 audioguies narrades per diferents artistes a les següents ubicacions:

Cada itinerari té una durada d’entre 90 minuts i 1 hora i mitja, i seran comentats per un artista. Tot i que no és una visita guiada a l’ús, a través dels àudios es donaran totes les indicacions necessàries per arribar als punts clau amb una explicació molt acurada dels detalls més interessants.

Per exemple, una de les rutes més divertides, a càrrec d’Anna Dot, s’inicia al Centre Excursionista de Catalunya (c. Paradís, 10) i es recomana dur un mocador. El recorregut aviat arriba al Rei de la Màgia, on s’explica el primer truc que Joan Brossa va aprendre: fer nusos a un mocador i deslligar-los només bufant. Sembla fàcil? Doncs l’artista et proposarà practicar-lo! A continuació es farà una aturada al Palau de Belles Arts i es continuarà fins a arribar a l’Arc de Triomf, on hauràs de prendre la important decisió de finalitzar la ruta aquí (i tornar a casa) o bé seguir per descobrir 6 galeries d’art contemporani.

Les rutes autoguiades també es poden fer de manera virtual. Gràcies a Google Maps podràs “caminar” per la ciutat mentre escoltes la narració des de casa. I a més a més, des del web també podràs fer una visita virtual a algunes galeries, com la H2O, en la qual podràs contemplar unes cadires ben peculiars, a l’estil d’Alícia al País de les Meravelles!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.