La Fundació Antoni Tàpies fa trenta anys! I quina millor manera de celebrar-ho que amb una exposició temporal de commemoració: Tàpies als 30. Aquesta mostra, programada fins al 6 de juny, se centra en el període comprès entre 1953 i 1963, just quan l’artista es trobava en la trentena.
En aquests deu anys arriba a la maduresa i això també es nota en el seu art. És l’època d’aconseguir l’èxit en l’àmbit mundial, exhibint les seves obres a Nova York, Chicago, París o Buenos Aires. En contrast amb els anys anteriors, d’estil més surrealista, ara utilitzarà el color gris, l’ocre i tons terrosos en diferents textures, com la sorra, la pols de marbre, cabell, fil o paper i cartró. Exemples d’aquests usos són les obres Pintura-collage amb draps i fils, del 1955, en la qual utilitza teles i fils, o Llit marró, de 1960, amb teles encolades sobre fusta.
Diverses de les 40 obres exhibides són inèdites pel públic en general, ja que provenen de préstecs de museus, col·leccions particulars o de la família de l’artista. Així doncs, és una activitat ideal per a descobrir en família un Tàpies diferent i original. I a més a més, si es participa en l’activitat de descoberta Experiències de mediació (dissabte de 17 a 19 h i els diumenges d’11 a 14 h) totes les famílies rebran un exemplar de Sobre Tàpies i un kit amb jocs. En aquesta activitat les educadores de la fundació acompanyen la visita amb l’objectiu de conversar i conèixer l’opinió sobre les obres.
Amb l’entrada general a la col·lecció permanent també s’inclou la visita a una segona exposició temporal: Aziz hazara. The restless echo of tomorrow (fins al 24 de gener), la primera mostra de l’artista afgà interdisciplinari, que evidencia a través de la fotografia, el vídeo i les instal·lacions multimèdia, com viuen els infants i els adolescents el conflicte bèl·lic d’Afganistan.