Les festes més atípiques de La Mercè arriben aquest any amb moltes propostes per a tots els públics, i una nova manera de participar: gairebé totes les activitats presencials requeriran inscripció prèvia. Així, es garanteixen totes les mesures de seguretat per a gaudir amb total tranquil·litat de la millor música, teatre, dansa o exposicions. L’inconvenient, però, és que hi haurà un aforament més reduït i per tant, entrades limitades. Cap problema! Perquè enguany, hi haurà més retransmissions en directe que mai a través de l’espai La Mercè en obert del web i del canal de televisió Betevé.
Aquest serà el cas del Piromusical (diumenge, a les 22 hores), que se celebrarà sense públic i des de 4 ubicacions diferents de la ciutat. La font de Montjuïc ja no serà la protagonista dels focs artificials, sinó que es retransmetrà en directe per TV3 i internet des dels districtes de Sants-Montjuïc, Nou Barris, Les Corts i Sant Martí. Per aquesta edició s’ha escollit una banda sonora inspirada en els anys quaranta, cinquanta i seixanta, amb l’objectiu de retre homenatge a la població de més edat, més vulnerable durant la pandèmia.
Des de TRAM, com ja és habitual, et recomanem les següents jornades de portes obertes i els concerts més destacats, com sempre gratuïts:
Concerts
- Suu: dijous a les 12:30 h, al Parc del Fòrum.
- Brighton 64: dijous a les 18.30 h, al Camp Nou.
- Lildami: dijous a les 18:30 h, al Parc del Fòrum.
- Maria del Mar Bonet: dijous a les 21.30 h, al Teatre Grec.
- Escenari Cadena 100 amb Siderland i Hotel Cochambre: dissabte a les 20 h, a l’Anella Olímpica
- Fundación Tony Manero: dissabte a les 21:30 h, a l’Aparcament de Mar Bella
Portes Obertes (només dijous 24 de setembre, excepte el Museu Can Framis)
- Poble Espanyol: de 9 a 23 h.
- Pavelló Mies van der Rohe: de 10 a 20 h.
- Museu del Disseny: de 10 a 14 h i 15 a 20 h.
- MACBA: de 10 a 20 h.
- Museu Can Framis: dissabte d’11 a 18 h i diumenge d’11 a 14 h.
Al web de La Mercè trobaràs la programació completa i podràs reservar les entrades.
Una edició tan peculiar requeria també un cartell ben singular. I és que la figura de la noia sostenint la llagosta té un significat molt interessant. La noia representa les generacions més joves i futures, i la llagosta, un fet del passat. En concret, la plaga de llagostes de l’any 1687 que la Verge de la Mercè va aturar. Bé, realment els barcelonins van resar a la santa i curiosament, va funcionar, motivant que a partir d’aquell moment fos nomenada patrona de Barcelona.
En el cartell, com no podia ser d’altra manera, també apareix la mascareta, l’accessori obligatori per assistir a qualsevol acte presencial.
Bones festes de La Mercè!