Iniciativa “Obrim Carrers” per viure i respirar millor

Imagines poder jugar a tenis taula, sense preocupacions, al carrer principal del teu barri? O veure un espectacle, sortir a caminar o fer esport? Doncs cedir els carrers a la ciutadania i alhora reduir la contaminació és l’objectiu principal proposat per l’Ajuntament de Barcelona amb la iniciativa Obrim els Carrers.

Així, els carrers principals de la ciutat es pacifiquen, és a dir, carrers que habitualment són d’ús exclusiu pel transport privat i públic, es converteixen en espais públics on el veïnat pot gaudir d’un tranquil passeig, de fer esport, o d’activitats organitzades per diferents entitats.

I no només gaudeixen les persones, també es beneficia el medi ambient anul·lant gran part de la contaminació d’aquestes vies.

Aquesta iniciativa s’ha engegat el primer cap de setmana de febrer, restringint el trànsit als carrers Via Laietana i Gran de Gràcia (entre el Pla de Salmerón i el carrer Nil Fabra). A partir del mes de març, el primer cap de setmana s’aniran afegint nous carrers principals, fins a arribar a un total de 10 vies a finals d’any. Un carrer o eix central a cada districte!

Així doncs, els carrers i hores del pròxim mes de març seran els següents:

Dissabte dia 7: de 17 a 21 hores

  • Eix Creu Coberta (entre pl. Espanya i c. Arizala)
  • Via Laietana (entre pl. Urquinaona i pl. d’Antonio López)
  • Gran de Gràcia (entre c. Nil Fabra i pl. de Nicolás Salmerón)

Diumenge dia 8: de 10 a 15 hores

  • Aragó (entre c. Tarragona i av. Meridiana)

Obrint només aquests quatre carrers es reduirà el trànsit en 100.000 vehicles. Però el més important, és que atorga a la ciutadania un espai total de 209.780 metres quadrats per a fer el que vulgui. Fins i tot, per seure en una cadira al bell mig de la via i gaudir del barri!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.