Tecnologia a l’abast de tothom: arriba la setmana tecnològica

L’ús correcte que se’n fa de la tecnologia, i la seva aplicació en qualsevol àmbit és un afer que interessa a tothom, ja que és un avenç que ha canviat la forma de viure, moure’s i treballar de les persones.

Com les innovacions tecnològiques són el present i el futur de la ciutat i dels seus ciutadans, es fa cada vegada més imprescindible formar-se i conèixer quins poden ser els límits de la tecnologia o com afecta en matèria de seguretat.

Per això, Mobile Week és un esdeveniment anual obert a la ciutadania, creat amb l’objectiu de debatre i reflexionar sobre aquestes innovacions, per utilitzar-les de manera eficient i efectiva. Per exemple, per protegir les dades personals, per trobar feina, per moure’s per la ciutat o per treballar diàriament.

Només del 20 al 29 de febrer a Barcelona s’han programat més de 150, però aquesta xifra augmenta considerablement en la quinzena de municipis que també participen de la iniciativa. Assistir a totes les activitats és una missió impossible, així que us recomanem les següents i més interessants:

25 de febrer

  • Taller Què passa quan accepto una cookie?, a les 13 h al Museu del Disseny (parada Glòries – línies T4, T5 i T6).

26 de febrer

  • Taller Com podem fer un bon ús de les xarxes socials i evitar l’addicció tecnològica?, a les 10 h al Museu del Disseny

27 de febrer

  • Taller Apps imprescindibles per moure’t millor, a les 16.30 h i Com moure’t cuidant el planeta, a les 19 h, a l’Ateneu de Fabricació de les Corts (parada Numància – línies T1, T2 i T3).
  • Conferència L’arribada de la tecnologia 5G. Oportunitats per a la ciutadania, a les 18 h al Cibernàrium (parada Ca l’Aranyó – línia T4).

 

Totes les activitats són gratuïtes però és necessària reserva prèvia al web, on també podreu consultar la programació completa.

Probablement, el mòbil sigui la primera cosa que mirem quan ens llevem al matí i l’última abans d’anar a dormir. Per una banda, perquè s’ha substituït l’alarma del despertador per la del telèfon mòbil; per altra banda, perquè en general, la dependència dels dispositius electrònics és alta. I com podem saber si estem hiperconnectats a aquests dispositius? Doncs el web de Mobile Week proposa una activitat interactiva per esbrinar-ho a través d’unes senzilles preguntes. I tu, estàs connectat o desconnectat?

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.