Puja al TRAM més solidari

Cada desembre TRAM celebra el Nadal amb una felicitació i la col·laboració solidària amb una associació sense ànim de lucre. Enguany, per felicitar les festes i donar visibilitat a la causa, en la nadala han participat 40 persones voluntàries de tots els departaments:

Tota la plantilla ha pogut votar per l’entitat solidària d’entre les diferents propostes, aportades per alguns treballadors i treballadores. L’escollida és l’associació 1.000 i una Nineka, ni un nen amb càncer, proposada per una treballadora de la xarxa Trambaix, que per tant, rebrà de TRAM una donació de 10.000 € per investigar en la lluita contra el càncer infantil.

La Nineka és una agulla per la roba, que tant es pot utilitzar com a clip decoratiu, penjoll o tenir-ho com a record. És una idea creada per la Maria Rascón, de Cornellà, mare d’un infant que no va poder superar la malaltia. Amb l’ajuda de l’Ajuntament de Cornellà i d’un grup de dones voluntàries, elaboren de manera artesanal, exposen i venen cada any més de mil Ninekes, com a símbol dels més de mil infants diagnosticats de càncer. El preu de cada agulla és simbòlic, però equival a mitja hora d’investigació oncològica del laboratori de l’Hospital Sant Joan de Déu.

El càncer en edat infantil es dóna en només 1 cas per cada 300.000 que es donen d’adult. És una incidència baixa i considerada una malaltia minoritària. Malgrat tot, aquest càncer no es pot prevenir, per això és tan important la investigació i poder detectar-lo a temps.

Així doncs, amb la donació es finançarà l’adquisició d’un ultracongelador, pel laboratori de recerca del càncer infantil de Sant Joan de Déu. Gràcies a aquest equipament, es poden congelar de forma més ràpida els teixits per crio preservar o incorporar al banc de tumors pediàtrics, amb el qual, es permetrà trobar noves vies d’investigació.

Bones Festes!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.