tram motxilla experiments

Emporta’t la ciència a casa!

És l’hora de posar-nos la bata blanca per experimentar amb la ciència. El Centre Cívic Can Deu cedeix de franc un lot d’experiments originals, divertits i fàcils, dirigits a petits científics d’entre 6 i 12 anys. L’objectiu és despertar la curiositat per la ciència amb la reutilització de materials que hi ha habitualment a la llar. Això sí, és imprescindible la supervisió d’una persona adulta.

Per a disposar d’aquest lot d’experiments només cal dirigir-se al centre cívic (parada de TRAM Numància – línies T1, T2 i T3) i demanar en préstec la motxilla ambiental “petits científics”. A dins trobaran els instruments per a realitzar els jocs, una guia amb les passes a seguir i el llistat de materials que no estan inclosos i s’hauran de reutilitzar o sortir a buscar-los, com ara les plantes aromàtiques.

Els cinc experiments tenen nivells de dificultat diferents. Així, un dels més senzills és la creació de sabó natural, i, el més complex, però alhora el més divertit, és el blandiblue o slime (massa tova i enganxosa). La resta, són de nivell mitjà: crear un perfum natural, fer un llum de lava i crear un globus que vola sol.

Un dels materials utilitzat és l’oli usat, molt perjudicial per al medi ambient quan no es recicla correctament. Per això, us proposem un nou experiment molt senzill per reutilitzar i convertir l’oli en espelmes aromàtiques:

Materials

  • Un recipient petit per utilitzar d’espelma
  • Un filferro
  • Un fil de cotó
  • Oli de cuina usat
  • Tros de tela (drap o llençol vell)
  • 2 gotes d’oli essencial (sàndal, eucaliptus, taronja, etc.)

Instruccions

  1. Deixarem reposar l’oli de cuina durant la nit. L’endemà, filtrar amb ajuda de la tela per retirar els residus.
  2. A continuació, crearem la metxa fent una petita base amb el filferro i l’embolicarem amb el fil de cotó (el fil haurà de sobresortir uns 4 centímetres del filferro).
  3. Situarem el filferro (amb el fil) al centre del recipient i abocarem l’oli sense omplir-lo del tot.
  4. Afegirem les gotes d’oli i ja tindrem la nostra espelma!

Aquest joc és ideal per fer en família, en dies que no fa bon temps i no ve tant de gust sortir al carrer. I els més petits, pensaran que fan màgia!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.